Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής στο Ηράκλειο

δωρεάν-μαθήματα-ρομποτικής-στο-ηράκλ-443009

Δωρεάν, με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική για μαθητές-2017».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ηρακλείου και τον Τομέα Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού ΙΙ του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, και θα λάβει χώρα στους χώρους του Εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του τομέα στο 1ο Ε.Κ. Ηρακλείου (Ιτάνου 40), στην Κηπούπολη.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές της Στ’ τάξης δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου. Θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ για έξι εβδομάδες, με ημέρα έναρξης την Παρασκευή 3 Μαρτίου και λήξης την 7η Απριλίου, ενώ οι ρομποτικές μονάδες που θα χρησιμοποιηθούν είναι δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Τι είναι Ρομποτική

Η Ρομποτική είναι ένας νέος τομέας της τεχνολογίας που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας σε καθημερινή βάση εφαρμογές της. Μπορούν όμως μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα μάθησης να κατανοήσουν τα θεμέλια της Ηλεκτρονικής, της Μηχανικής και του Προγραμματισμού. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός συνεργατικού και ομαδικού πλαισίου, να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με την έννοια της Ρομποτικής, να γνωρίσουν βασικές αρχές της και να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της Ηλεκτρονικής, της Μηχανικής και του Προγραμματισμού, με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητάς τους, την εξοικείωσή τους με την τεχνολογία με ένα τρόπο δημιουργικό και τη διεύρυνση του νοητικού τους ορίζοντα.
Αιτήσεις

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αίτηση στο site www.1eksemi.weebly.com ή να στείλουν την έντυπη αίτηση μέσω του σχολείου τους στο φαξ 2810/321.051 μέχρι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γεώργιο Καζγκούτη (τηλέφωνο 2810/361.733).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (20 άτομα) λόγω της δυναμικότητας των εργαστηρίων.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου προγράμματος της προηγούμενης χρονιάς, το οποίο επαναλαμβάνεται λόγω της μεγάλης ζήτησης από τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με μικρές ομάδες μαθητών, στις οποίες θα διατεθεί ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ (LEGO EV3), στο οποίο θα προγραμματίσουν σειρά εφαρμογών. Οι ρομποτικές μονάδες που θα χρησιμοποιηθούν είναι δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Εισηγητές του προγράμματος είναι οι Μαρίνα Μπατζανακάκη, εκπαιδευτικός ΠΕ17 ηλεκτρονικός του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου με διάθεση στο 1ο Ε.Κ. Ηρακλείου, Βασίλειος Φανιουδάκης, ηλεκτρονικός μηχανικός, Φιλιώ Παναγιωτάκη, δασκάλα του 56ου Δημοτικού Σχολείου και Πελαγία Σφακιανάκη, εκπαιδευτικός ΠΕ17 ηλεκτρονικός του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου με διάθεση στο 1ο Ε.Κ. Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη διεξαγωγή του προγράμματος έχουν εξασφαλιστεί όλα τα μέτρα προστασίας των μαθητών και οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή συμμετοχή τους όσον αφορά την προσέλευση και αποχώρησή τους, αλλά και παραμονή τους στους χώρους του 1ου Ε.Κ. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι η επιλογή των μαθητών θα γίνει με ειδική κλήρωση, ώστε να συμμετέχουν μαθητές από όσο δυνατόν περισσότερα σχολεία. Στους συμμετέχοντες μαθητές θα διανεμηθεί το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό.

 

One thought on “Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής στο Ηράκλειο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook