Δωρεάν είσοδος σε μουσεία σε 400.000 πολίτες, με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 400 ευρώ

δωρεάν-είσοδος-σε-μουσεία-σε-400-000-πολίτες-342414

Δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους έχουν πλέον 150.000 οικογένειες, κάτοχοι της κάρτας αλληλεγγύης

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους συγκοινωνιακούς φορείς για την έκδοση φοιτητικού πάσου των σπουδαστών σε κρατικές σχολές τεχνών (Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Βορείου Ελλάδος και ΚΣΟΤ) για να μην αισθάνονται ως «φοιτητές δεύτερης κατηγορίας».

Με τα μέτρα αυτά «θέλουμε να εκφράσουμε τον τρόπο που εννοούμε τον πολιτισμό στις σημερινές συνθήκες», με δράσεις που «δεν εντάσσονται σε μνημονιακές δεσμεύσεις», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, χθες το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Κρατάμε με συνέπεια όσο μπορούμε τις υποσχέσεις μας σε μια προοπτική που ελπίσαμε όταν γίναμε κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Αρ. Μπαλτάς, χαρακτηρίζοντας τον πολιτισμό «πυλώνα για την ανασυγκρότηση της χώρας», όχι γιατί «μπορεί να αποφέρει χρήματα αλλά επειδή συνιστά αυτογνωσία και αποτελεί βασικό συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης».

Στα «θεμέλια» της κάρτας αλληλεγγύης «χτίζονται καθημερινά πολλές δράσεις» με κεντρική τη συγκεκριμένη γιατί «συνδέει τον πολιτισμό με τα στρώματα που έχουν πληγεί από την κρίση και βρίσκονται σε ακραία φτώχεια» υπογράμμισε η Θ. Φωτίου. Είναι πολύ σημαντικό «να δούμε τη χτυπημένη από την οικονομική κατάσταση μάνα, τη μονογονεϊκή οικογένεια, τη μάνα των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, την πολύτεκνη μάνα, τη Ρομά να μπαίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο ή στο Μουσείο της Ακρόπολης για να δει όλα αυτά τα πολύτιμα εκθέματα», υποστήριξε. Και συμπλήρωσε: «Ο πολιτισμός είναι κεντρικό στοιχείο της πολιτικής της κυβέρνησης».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου

  • Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου

Στη συνέντευξη απηύθυνε χαιρετισμό και ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος. «Οι εργάτριες της Νέας Υόρκης ζητούσαν ψωμί και τριαντάφυλλα. Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι στοιχείο διεκδίκησης του λαϊκού εργατικού κινήματος κι απαραίτητο συστατικό στην εποχή της κρίσης για μια καλύτερη ζωή» υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό. Φιλοδοξούμε τις επόμενες ημέρες να λήξει με τον καλύτερο τρόπο αυτή η διαπραγμάτευση. Ας είναι η σημερινή συνέντευξη Τύπου ένα ευχάριστο πρελούδιο γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν». Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε και η διοργάνωση μαραθώνιας συναυλίας από το ΥΠΠΟ για την ανακούφιση των προσφύγων.

Η συναυλία, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα που διανύουμε, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και με συμβολικό εισιτήριο. Τα έσοδα θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπέρ των προσφύγων.

Μαραθώνια συναυλία από το ΥΠΠΟ για την ανακούφιση των προσφύγων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook