Χανιά | Δραματική προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του εργάτη από το πηγάδι | Photos

χανιά-δραματική-προσπάθεια-για-τον-απ-143805

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣοβαρό ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, στα Χανιά, σε ιδιωτικό χώροστην Περιοχή «Μετόχι Αγαδάκη» κοντά στο Νοσοκομείου Χανίων.

Σε εργασίες που γίνονταν στη περιοχή υπήρξε υποχώρηση υλικών με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί ένας 39χρονος εργαζόμενος, παλιννοστούν από την Γεωργία, ο οποίος εκείνη την ώρα εργαζόταν σε μεγάλο βάθος μέσα στο πηγάδι, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντιδράσει, όταν μεγάλη ποσότητα χώματος έφυγε από τα τοιχία.

atyxima pigadi 001Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στο πηγάδι βάθους 17 μέτρων, εργάζονταν εκείνη την ώρα έξι άτομα. Οι υπόλοιποι πέντε όμως κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.

atyxima pigadi 003Ωστόσο για τον άτυχο 39χρονο, γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί του. Να σημειωθεί ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες, καθώς μιλάμε για πολύ μεγάλο βάθος, σκοτάδι και τεράστιους όγκους χώματος αλλά και νερού. Είναι επίσης σοβαρό και το ενδεχόμενο νέας κατολίσθησης καθώς τα τοιχώματα του πηγαδιού το οποίο είναι πολύ παλιό δεν φαίνονται επαρκώς σταθεροποιημένα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τραγικές φιγούρες στο χώρο του ατυχήματος ο αδελφός του άτυχου 39χρονου, συγγενικά του πρόσωπα αλλά και οι συνάδελφοι του που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι τους συνέβη, όταν ξεκινούσαν για το μεροκάματο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, ενώ αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για την ανάσυρσή του. Μάλιστα, λίγο πριν τις 14:00, κατέφτασε στο σημείο και δύναμη της 3ης ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο. Επίσης στο χώρο του ατυχήματος έφθασαν και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων και ειδικότερα ο πρόεδρος του κ. Κορναράκης και ο κ. Ριγανάκος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε ο,τι αφορά τις συνθήκες που συνέβη του τραγικό περιστατικό αυτές διερευνώνται από τις αρχές.

 

zarpa.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook