Νεκροί οι δράστες του μακελειού | Ελεύθεροι όλοι οι όμηροι

νεκροί-οι-δράστες-του-μακελειού-ελεύθ-201158

3siege_479_355Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Νεκροί είναι αδελφοί Κουασί, δράστες του μακελειού στο σατυρικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό.-Νεκρός και ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστης της δεύτερης ομηρίας.

Με επιτυχία η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων.

Νωρίτερα

Οι δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo, τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί είναι νεκροί. Το ίδιο και ο τρίτος τζιχαντιστής, ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστης της δεύτερης ομηρίας στο Παρίσι, σε εβραϊκό παντοπωλείο στη συνοικία Πορτ ντε Βενσέν.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στην ομηρία στο τυπογραφείο της περιοχής Νταμαρτιν ελ Γκελ και στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Πορτ ντε Βενσέν ξεκίνησαν ταυτόχρονα, σχεδόν στις 17:00 ώρα Γαλλίας. 

paris shootinhsdr

Aντιμέτωποι με το χειρότερο εφιάλτη τους είναι τις τελευταίες ώρες οι Γάλλοι πολίτες καθώς ενώ είναι σε εξέλιξη η υπόθεση ομηρίας σε πόλη της βόρειας Γαλλίας από τους δολοφόνους του Charlie Hebdo, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν, παίρνοντας ομήρους έξι πολίτες και σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο από αυτούς! draste dfdg gf

galΌπως μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ και επιβεβαίωσε λίγα λεπτά αργότερα η γαλλική αστυνομία, οι δράστες σκότωσαν τουλάχιστον δύο από τους ομήρους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται μια γυναίκα και ένα παιδί!

Οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα, συγκλονιστική αυτή υπόθεση αναφέρουν ότι δράστες είναι ένας άντρας και μια γυναίκα και πως έχουν στην κατοχή τους δύο καλάσνικοφ.

paris shootinhsdrΜάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές είναι πολύ πιθανό οι δράστες να είναι τα άτομα που κρύβονται πίσω από την χθεσινή επίθεση στο προάστιο του Παρισιού, Μονρούζ και τη δολοφονία της αστυνομικού.

swat4Γι αυτό και η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις παρακάτω δύο φωτογραφίες, τονίζοντας πως πρόκειται πιθανότατα για τους ένοπλους που σκότωσαν χθες την άτυχη γυναίκα και μάλλον είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο και καλώντας τους τυχόν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας να καταθέσουν. Τα πρόσωπα αυτά, «που ενδέχεται να είναι οπλισμένα και επικίνδυνα», είναι ο Αμεντί Κουλιμπαλί, 32 ετών, και η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών.

swat6Ένας βαριά οπλισμένος άνδρας σκότωσε χθες στο Μονρούζ μια αστυνομικό και τραυμάτισε έναν δημοτικό υπάλληλο. Ο δράστης φέρεται να συνδέεται με τους δύο τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν την αιματηρή επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV μεταδίδει αυτή την ώρα εικόνες από την ομηρία. Στο σημείο έχουν φτάσει άντρες της ομάδας SWAT, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ΜΜΕ πως σκηνές πολέμου εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

Πανικός επικρατεί στα σχολεία κοντά στο σημείο και οι εκπαιδευτικοί έχουν κλείσει τους μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας.











Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook