Δράση σε σχολεία των Χανίων για την ιδιαίτερη καθημερινότητα των τυφλών

δράση-σε-σχολεία-των-χανίων-για-την-ιδι-663293

Κατόπιν πρόσκλησης δημοσίων σχολείων του Νομού Χανίων, στις 18-20 Μαρτίου 2018, θα επισκεφθεί τα Χανιά  ο δικηγόρος, Πρόεδρος Οίκου Ναύτου, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, θα λάβει χώρα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας και στο Δημοτικό Σχολείο Γερανίου, η υλοποίηση του παρακάτω εκπαιδευτικού προγράμματος, με στόχο οι μαθητές και μαθήτριες να έρθουν βιωματικά σε επαφή με τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Σε 2 διδακτικές ώρες ανά σχολείο και ανά ηλικιακή ομάδα παιδιών, ο κ. Αυγουλάς ο οποίος κατάγεται από τα Χανιά, θα μιλήσει στους  μαθητές για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και το σκύλο οδηγό τυφλών, για τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στη ζωή των τυφλών, οι μαθητές θα αγγίξουν την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, θα ρωτήσουν ελεύθερα ότι τους φαίνεται «περίεργο» ή «διαφορετικό», θα μάθουν τεχνικές συνοδείας τυφλού από βλέποντα οδηγό κ.α.

Η επίσκεψη τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών του Νομού Χανίων, ο οποίος καλύπτει και τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για την εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη.

Το ως άνω πρόγραμμα, για το οποίο ακολουθούν πιο αναλυτικές πληροφορίες και για το οποίο επισυνάπτεται και η σχετική αδειοδότηση του από το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Αυγουλάς το υλοποιεί πανελλαδικά εδώ και 12 χρόνια, με μεγάλη επιτυχία.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο»

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook