«Δουλειές, δουλειές, δουλειές» το σύνθημα Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ

δουλειές-δουλειές-δουλειές-το-σύνθ-284974

«Δουλειές, δουλειές, δουλειές» ήταν το βασικό σύνθημα της ομιλίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατά την οποία επιχείρησε να ενισχύσει το πρωθυπουργικό του προφίλ και να θέσει τα διλήμματα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Μεϊμαράκης έκανε λόγο για εθνική ομάδα (διαπραγμάτευσης, διακυβέρνησης και εθνικού σχεδιασμού), καθώς και για κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ και τον ίδιο πρωθυπουργό. Απευθύνθηκε δε ιδιαίτερα στους αναποφάσιστους, επιχείρησε να αποδομήσει τη λογική της ψήφου δεύτερης ευκαιρίας στον Αλέξη Τσίπρα και εμφανίστηκε για άλλη μία φορά συγκρατημένος όσον αφορά στις υποσχέσεις.

«Ούτε τάζω ούτε υπόσχομαι είμαστε όμως μπροστά στην τελευταία ευκαιρία και οι πολίτες δεν μπορούν να τη τζογάρουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ομιλία του ονομαστικά στον Κώστα Καραμανλή ,που έτυχε θερμής υποδοχής νωρίτερα φθάνοντας στο Βελλίδειο όπως και ο ίδιος ο κ.Μεϊμαράκης, καθώς και στον Αντώνη Σαμαρά, που ήταν επίσης παρών. Υπερασπίστηκε άλλωστε τη διακυβέρνηση Σαμαρά.

Πρότεινε μάλιστα συνταγματική αναθεώρηση με πρόβλεψη ελάχιστου χρόνου κυβερνητικής θητείας (αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τριετία) μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων.

Με κυβερνητικό λόγο, ορθολογικό και μετρημένο, όπως εξηγούσαν γαλάζιες πηγές στη συνέχεια, ο κ.Μειμαράκης μίλησε με όρους ειλικρίνειας για να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στους πολίτες και τις παραγωγικές τάξεις.

«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, από εμένα θα ακούτε μόνο αλήθειες», δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Μειμαράκης. «Θέλουμε ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμό και δημαγωγία; Θέλουμε να πάμε μπροστά με κυβέρνηση όλων των Ελλήνων ή πίσω με συνιστώσες και τους 53;» αναρωτήθηκε.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τι είχε υποσχεθεί πριν ένα χρόνο από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο χαρακτήρισε πρωθυπουργό του 60ευρου (αναφερόμενος στα capital control) που το μόνο νέο που έφερε είναι το νέο μνημόνιο, προσθέτοντας: «Αυτά δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερη ευκαιρία που ζητάει».

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook