Διπλές κάλπες για ευρωεκλογές και δημοτικές | Αλλάζει ο τρόπος ανάδειξης δημάρχων

διπλές-κάλπες-για-ευρωεκλογές-και-δημ-29015

kalpiΜε άξονα το πολιτικό κόστος και τη δυναμική των κομμάτων, και με προϋπόθεση τη συναίνεση των εταίρων της, σχεδιάζει η κυβέρνηση τη διεξαγωγή των προσεχών δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να καταλήγουν σε παράλληλη διεξαγωγή εκλογών αλλά και σε διαφοροποίηση του τρόπου ανάδειξης των δημάρχων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει σε διαχωρισμό της ψήφου για τον δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων.

Πιο συγκεκριμένα, η δυσαρέσκεια των πολιτών που αναμένεται να εμφανιστεί στις ευρωεκλογές ωθεί την κυβέρνηση στο να στήσει διπλές κάλπες, ώστε να εξισορροπήσει τις αρνητικές εντυπώσεις που θα υπάρξουν. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως εάν η ψηφοφορία στις δημοτικές εκλογές εξελιχθεί σύμφωνα με τα αισιόδοξα σενάρια, τότε το αποτέλεσμα των εκλογών θα εκληφθεί ως «ψήφος εμπιστοσύνης» προς την τρικομματική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, για τις δημοτικές εκλογές αναμένεται να υπάρξουν δύο ξεχωριστές λίστες για κάθε δήμο: η πρώτη για την εκλογή δημάρχου και η δεύτερη για τους δημοτικούς συμβούλους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με την αποσύνδεση των δημάρχων από τους δημοτικούς συμβούλους, η τριτοκομματική κυβέρνηση αναμένει συμπράξεις κομμάτων για κοινούς υποψηφίους, γεγονός που θα της προσδώσει πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Χρυσής Αυγής που φαίνεται πως θα συγκεντρώσει μέρος της δυσαρέσκειας των πολιτών.

 

Πηγή:  iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook