Διορθώσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου προανήγγειλε ο Κοντονής

διορθώσεις-στον-νόμο-παρασκευόπουλο-518918

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τρεις άξονες αλλαγών που θα εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή το καλοκαίρι.

Όπως είπε, έχει δώσει τρεις κατευθύνσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν τον Αύγουστο και διευκρίνισε ότι πρώτον θα πρέπει να εισαχθούν περισσότερες εξαιρέσεις των ευεργετικών διατάξεων αυτών που υφίστανται τώρα. Όπως ανέφερε, σήμερα υφίσταται μόνο η εξαίρεση για αδικήματα κακουργηματικού επιπέδου εις βάρος ανηλίκων.

«Θα πρέπει λοιπόν, εδώ να δούμε κι άλλα ζητήματα, για τα οποία πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις και όχι να τυγχάνει γενικής εφαρμογής η ευεργετική διάταξη» σημείωσε.

«Το δεύτερον», συνέχισε, «είναι ότι πρέπει να υπάρχει μία διαμεσολάβηση για ορισμένα αδικήματα ενός υπηρεσιακού συμβουλίου ή ενός δικαστικού συμβουλίου ή και των δύο, αν το δεύτερο είναι σε δεύτερο βαθμό».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, «το τρίτο είναι να γίνει εκτεταμένη η χρήση του συστήματος γεωεντοπισμού, αυτού που λέμε “βραχιολάκι” σε δύο παραμέτρους: κάποιος να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει γνώση του πού βρίσκεται και δεύτερον να υπάρχει δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ΄οίκον».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του στο θέμα, σημειώνοντας πως θλίβεται με δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη «που σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού λέει ότι θα καταργήσει τον νόμο».

«Πρέπει να αποτυπώσουμε ποια είναι η σημερινή κατάσταση, να φέρουμε τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και διορθώσεις ακριβώς για να υπάρχει μία ισορροπία» συμπλήρωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook