Δικαστήριο διαγράφει πρόστιμο 7 εκατ. ευρώ στην πολυθενική Unilever

δικαστήριο-διαγράφει-πρόστιμο-7-εκατ-ε-180628

unileverΜε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας διαγράφεται πρόστιμο ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του πολυεθνικού κολοσσού Unilever.

Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει η Unilever μετά την επιβολή του προστίμου που της επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παραβίαση του δίκαιου του Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα το χρηματικό πρόστιμο αφορούσε ενέργειες της εταιρείας κατά τα έτη 2000-2002

όταν σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού παραβίασε το δίκαιο του Ανταγωνισμού, συνάπτοντας συμφωνίες με αλυσίδες super market που εμπεριείχαν παράνομες ρήτρες, οι οποίες απαγόρευαν το παράλληλο εμπόριο στα απορρυπαντικά.

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης διαγραφής του υπέρογκου προστίμου το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό στον πολυεθνικό κολοσσό.

Επιπλέον στην απόφαση του δικαστηρίου σημειώνεται ότι παρήλθε πολύς καιρός μέχρι να διαπιστωθεί η παράβαση!

Αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν εφάρμοσε τις παράνομες ρήτρες σε όλες τις συμβάσεις, ότι την επίμαχη παράνομη ρήτρα την αφαίρεσε οικειοθελώς, και έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Επιπλέον στην απόφαση σημειώνεται ότι παρήλθε πολύς καιρός μέχρι να διαπιστωθεί η παράβαση!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να καταθέσει αίτηση αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook