Δικαίωση: Ισόβια σε 10 Ταλιμπάν για την επίθεση στη Μαλάλα

δικαίωση-ισόβια-σε-10-ταλιμπάν-για-την-ε-243584

malalaΔικαστήριο στο βορειοδυτικό Πακιστάν καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη 10 άνδρες για την επίθεση στην ακτιβίστρια υπέρ των παιδιών και των γυναικών Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Η Γιουσαφζάι το 2012, σε ηλικία 15 ετών, είχε δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι ενόσω ήταν στο σχολικό λεωφορείο στην κοιλάδα Swat, επειδή ήθελε να μορφωθεί. Από τότε ξεκίνησε εκστρατεία για το δικαίωμα των γυναικών και όλων των παιδιών στη μόρφωση και πέρυσι τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο BBC, 10 άνδρες-μέλη των Πακιστανών Ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων όμως δεν συμπεριλαμβάνεται και ο κύριος ύποπτος για την οργάνωση της αιματηρής επίθεσης, καταδικάστηκαν χθες σε ισόβια.

Η δίκη τους διεξάχθηκε σε ειδικό για περιπτώσεις τρομοκρατίας δικαστήριο, αλλά σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που μίλησε στο Reuters, επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 10 ατόμων οι ένοπλοι που είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο και πυροβόλησαν τη Μαλάλα.

Σημειώνεται ότι οι ακριβείς κατηγορίες που αντιμετώπισαν οι 10 Ταλιμπάν παραμένουν αδιευκρίνιστες, ωστόσο το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι πως αφορά την υπόθεση επίθεσης κατά της Μαλάλα.

Οι Πακιστανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι το ανώτερο στέλεχος των Πακιστανών Ταλιμπάν, ο Mullah Fazlullah διέταξε την επίθεση και θεωρείται πως έχει διαφύγει στο Αφγανιστάν.

Τώρα, πια η 17χρονη Μαλάλα ζει με την οικογένειά της στο Μπερμινχαμ και δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα της επειδή αντιμετωπίζει ευθείες απειλές για τη ζωή της από τους Ταλιμπάν.

Σημειώνεται ότι από το αιματηρό περιστατικό στη Μινγκόρα τον Οκτώβριο του 2012, είχαν τραυματιστεί ελαφρώς και δύο συμμαθητές της Γιουσαφζάι.

malala2

Ποια είναι η Μαλάλα Γιουσαφζάι

1997: Γεννιέται στην Κοιλάδα Swat στο Πακιστάν

2009: Γράφει ανώνυμα στο blog του BBC για τη ζωή κάτω από τους Ταλιμπάν

2009-2010: Αποκαλύπτεται η ταυτότητα της μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων και ενός ντοκιμαντέρ

2011: Την προτείνουν για το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για τα Παιδιά

2012: Δέχεται ένοπλη επίθεση από τους Ταλιμπάν με σκοπό να τη δολοφονήσουν και τραυματίζεται ενώ πηγαίνει στο σχολείο

2013: Μιλά στον ΟΗΕ

2014: Γίνεται ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που βραβεύεται με το Νόμπελ Ειρήνης

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook