Δικάζεται στο Εφετείο ο Κρητικός γιατρός που έδινε πλαστές βεβαιώσεις για οπλοφορία σε Χρυσαυγίτες

δικάζεται-στο-εφετείο-ο-κρητικός-γιατ-611320

Στο Γ’ Τριμελές Εφετείο στη Λουκάρεως ξεκινά αύριο (Δευτέρα) η δίκη σε δεύτερο βαθμό του ψυχίατρου Κωνσταντίνου Παρασχάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι από τη θέση του ψυχιάτρου του ΨΝΑ, στο οποίο διετέλεσε και διευθυντής μονάδας, έδινε ψευδή πιστοποιητικά σε στελέχη της Χ.Α. για να βγάλουν άδεια οπλοφορίας.

Σε πρώτο βαθμό ο Παρασχάκης καταδικάστηκε σε 15 μήνες, καθώς το δικαστήριο εξέφρασε αμφιβολίες αν πράγματι προσήλθαν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν ή να παραλάβουν τα πιστοποιητικά οι Η. Παναγιώταρος, Ι. Βουλδής, Ευ. Μπούκουρας, Π. Ζησιμόπουλος και Απ. Γκλέτσος. Μάλιστα αρχικά ο Παρασχάκης αρνούνταν ότι έδωσε πιστοποιητικά στους Μπούκουρα και Ζησιμόπουλο, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε πρόσφατα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που επέβαλε στις 27 Ιουνίου ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα.

Το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του είχε επιβάλει ποινή προσωρινής παύσης τριών μηνών, αλλά το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο αντικατέστησε σε δεύτερο βαθμό τις ποινές με απλή γραπτή επίπληξη.

Ο Παρασχάκης ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου το 2010 και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι το 2012.

Αυτός χορήγησε και το πιστοποιητικό που παρουσίασε η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, με βάση το οποίο πέτυχε μία από τις πολλές αναβολές της δίκης της για το μαχαίρωμα Αφγανού το 2011 στον Αγιο Παντελεήμονα, για το οποίο καταδικάστηκε μετά από έξι χρόνια.

Ο Παρασχάκης έχει καταγραφεί σε βίντεο να χαιρετά ναζιστικά ακολουθώντας στη συνέχεια τη γνωστή τακτική των χρυσαυγιτών να μιλούν για «αρχαίο δωρικό χαιρετισμό», ενώ δεν δίστασε να προκαλέσει δημοσίως με τις δηλώσεις του σε εκπομπή του Στέφανου Χίου στο Kontra Channel τον Οκτώβριο του 2011, όπου καλούσε τους «ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας […] να πάρουν πραγματικά τα όπλα», επιχειρώντας στη συνέχεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σήμερα ο Παρασχάκης είναι υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ενωσης (ΛΕΠΕΝ), η οποία προέκυψε από διάσπαση της Χρυσής Αυγής μετά την έναρξη της δίκης για την εγκληματική οργάνωση.

Στο δικαστήριο στον πρώτο βαθμό είχε μάλιστα παραστεί ο τωρινός αρχηγός του, ο Χρήστος Ρήγας, μαζί με άλλα στελέχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook