Διεγράφη απο την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Γιώργος Νταβρής

διεγράφη-απο-την-κο-των-ανελ-ο-γιώργος-ν-119718

ntabrisΕκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε τον κ. Γιώργο Νταβρή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την ηχηρή απουσία του πρώτου από τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, η δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη διαγραφή του Γιώργου Νταβρή έχει ως εξής: «Διαγράφεται μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του».

Με τη συγκεκριμένη διαγραφή φαίνεται πως λήγει -τουλάχιστον για την ώρα- η εσωκομματική κρίση των ΑΝΕΛ που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με την επιστολή επτά βουλευτών και την αποχή έξι από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νταβρής είχε στείλει επιστολή στον κ. Καμμένο με την οποία του εξηγούσε τους λόγους απουσίας τους. Μεταξύ άλλων φέρεται να υποστηρίζει ότι συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος τον υβρίζουν, τον συκοφαντούν και τον στοχοποιούν. Παρά ταύτα, ο πρόεδρος είχε καταστήσει σαφές ότι όποιος βουλευτής απουσιάσει από τη σημερινή συνεδρίαση θα… αποκεφαλιστεί.

Προς υπενθύμιση, η δήλωση του κ. Καμμένου ήταν η εξής: «Όσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση, θα βγούμε ενωμένοι σαν γροθιά» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ερωτηθείς αν θα υπάρξουν και διαγραφές βουλευτών, ο κ. Καμμένος αρκέστηκε να απαντήσει: «Θα δούμε».

Πέραν αυτών πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Νταβρής εμφανιζόταν δυσαρεστημένος το τελευταίο διάστημα από το πολιτικό «φλέρτ» του κόμματος με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο και αυτό γιατί και οι δύο εκλέγονται στην Αχαΐα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες σχολίαζε στο twitter: «ΠΡΩΤΑ ΖΗΣΑΜΕ «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΙΑΔΑ»… ΤΩΡΑ ΖΟΥΜΕ «ΚΡΥΦΟ-ΝΙΚΟΠΟΥΛΙΑΔΑ»… ΝΤΡΟΠΗ…!!!!!»,

«Προς ενημέρωση όλων: Η 1η εισήγηση για να ενταχθεί ο πρώην σκληρός μνημονιακός κ. Ν. Νικολόπουλος στους ΑΝΕΛ, έγινε από τους κ.κ. Ζώη-Γιαννάκη..!» έγραφε στο σχετικό τουίτ του.

Δεν έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις Γιοβανόπουλου – Χρυσοβελώνη

Πέραν αυτών, τις παραιτήσεις από την θέση του γραμματέα της ΚΟ και του αναπληρωτή γραμματέα κατέθεσαν οι Κ. Γιοβανόπουλος και Μαρίνα Χρυσοβελώνη χωρίς όμως να γίνουν αποδεκτές. Να σημειωθεί ότι τις παραιτήσεις είχε ζητήσει ο κ. Τέρενς Κουίκ μετά την ηχηρή απουσία τους από το Εθνικό Συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος έκρινε ότι η στάση των εν λόγω βουλευτών δεν είχε σκοπό να υπονομεύσει το κόμμα ενώ και ο κ. Κουίκ απέσυρε τις δηλώσεις περι «φράξιας».

Ενδεικτικό του «πανηγυρικού» κλίματος είναι και το γεγονός ότι οι κυρίες Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Ραχήλ Μακρή, βγήκαν αγκαλιασμένες – έστω και αν ανάμεσά τους ήταν η κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου – σηματοδοτώντας το τέλος μιας σφοδρής βεντέτας.

Οι… δικαιολογημένες απουσίες

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνεδρίαση απουσίαζαν δικαιολογημένα η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Καμμένου βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο επίσης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης λόγω οικογενειακού πένθους και ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στο Στρασβούργο. Μοναδικός αδικαιολογήτως απών ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, ο οποίος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ανέφερε ότι «θα τα πούμε από αύριο».

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook