Διάσωση φοράδας μέσω… θαλάσσης | Photo + Video

διάσωση-φοράδας-μέσω-θαλάσσης-photo-video-754640

Μια τεράστια προσπάθεια διάσωσης στήθηκε από το απόγευμα της Κυριακής για τη φοράδα τη Χάιδω, στην Ηλεία. Το άτυχο άλογο είχε χαθεί τις προηγούμενες ημέρες και ο ιδιοκτήτης του είχε δημοσιεύσει αγγελία για την αναζήτησή του.

Το άλογο εντοπίστηκε από ψαρά που περνούσε με το καΐκι του στην περιοχή «Γερμανικά» στην πίσω πλευρά του βουνού του Κατακόλου σε μια παραλία χωρίς πρόσβαση. Φιλόζωοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν από βραδύς, διαπίστωσαν πως το άλογο είχε αντοχές παρά τη μεγάλη εξάντλησή της χωρίς τροφή και νερό για μέρες και το πρωί της Δευτέρας στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άλογο είχε χαθεί πριν από περίπου 15 ημέρες.

Όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης του αλόγου κτηνοτρόφος, Ανδρέας Γατσινός, το άλογο είχε χαθεί 23 ημέρες. «Το έψαχνα παντού, είχα έρθει και εδώ. Το άλογο πρέπει να βρίσκεται εδώ τουλάχιστον 15 ημέρες. Έφυγε μόνη της από το στάβλο. Από χθες το βράδυ που έμαθα ότι το βρήκαν πήραν μια ανακούφιση, που είναι καλά και θα την έχω πάλι κοντά μου».

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου Ελένη Σιγούρου μίλησε για την περιπέτεια που έζησαν για τη διάσωση του αλόγου. «Μόλις μας ειδοποίησαν πως έχει πέσει ένα άλογο σε χαράδρα, τρέξαμε να βοηθήσουμε».

Ο ιδιοκτήτης αλόγων Δημήτρης Μπλάθρας, έσπευσε και αυτός με την εμπειρία του να βοηθήσει. «Ενημερωθήκαμε πως ήταν εγκλωβισμένο άλογο στα βράχια και ήρθαμε το βράδυ να ψάξουμε. Το εντοπίσαμε ταλαιπωρημένο μέσα σε γκρεμό, με πληγές. Είναι πάνω από 15 ημέρες στο σημείο. Έχει αφυδατωθεί και είναι πολύ ταλαιπωρημένο. Η διάσωση λόγω των γκρεμών έγινε δια θαλάσσης».

Πηγή: ilialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook