Διάσημοι που υπήρξαν πρόσφυγες | Photos

διάσημοι-που-υπήρξαν-πρόσφυγες-photos-342233

Ποιοί σταρ αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν; Η λίστα των διασήμων που έζησαν την προσφυγιά είναι μεγάλη. Επιλέξαμε μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα διάσημων εν ζωή προσφύγων της ελληνικής και ξένης showbiz και σου τα παρουσιάζουμε με αφορμή τις αυξημένες ροές Σύριων κι άλλων εθνοτήτων που ζητούν άσυλο και σωτηρία στην Ευρώπη.

Η οικογένεια της Ρίτα Όρα, με καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο, κατέφυγε στην Αγγλία το 1991 ως πολιτικοί πρόσφυγες για να γλιτώσουν από το καθεστώς του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

1

Αυτή την περίοδο τη βλέπουμε στο καστ της τηλεοπτικής σειράς του Mega Μάλιστα σεφ αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν την προσωπική ιστορία προσφυγιάς που έζησε η Σοφία Αλεξανιάν. Η ίδια ήρθε από την Γεωργία και συγκεκριμένα από το Σουχούμι της Αμπχαζίας, στην Ελλάδα σε ηλικία 14 ετών με την οικογένειά της. Η ίδια θυμάται τις δραματικές εκείνες ημέρες που έζησε κυνηγημένη μέχρι να καταφέρει να φτάσει στη χώρα μας για να σωθεί.

‘Όπως εξομολογείται όταν έφτασε στην Ελλάδα δε γνώριζε γρι Ελληνικά κι έτσι ξεκίνησε το σχολείο από την πρώτη Δημοτικου, κατάφερε όμως να ανταπεξέλθει και να περάσει στο ΤΕΙ Ενδυματολογίας. Η δουλειά της ως ενδυματολόγος της άνοιξε και τις πόρτες προς την ηθοποιία κιας και δουλεύοντας ως βοηθός ενδυματολόγου στη σειρά «Η Πολυκατοικία», κατάφερε να σπουδάσει υποκριτική.

2

  • Άντι Γκαρσία

Η οικογένεια του μετανάστευσε στο Μαϊάμι το 1961 μετά την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικανών στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα.
3

  • Τάμτα

Από τη Γεωργία έχει έρθει στην Ελλάδα και η διάσημη τραγουδίστρια Τάμτα. Μάλιστα συχνά – πυκνά η ίδια περιγράφει με λόγια συγκλονιστικά το πώς κατάφερε να φυγαδεύσει την κόρη της από τον πόλεμο της Γεωργίας.

4

  • Γκλόρια Εστέφαν

Η Κουβανή τραγουδίστρια κατέφυγε από την Αβάνα στο Μαϊάμι μετά την άνοδο του Φιντέλ Κάστρο στην εξουσία.

5

  • M.I.A.

Η γνωστή Ράπερ γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα και στα μικράτα της έδινε αγώνα επιβίωσης στη Σρι Λάνκα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μέχρι η οικογένειά της να διαφύγει στο Λονδίνο.

6

  •  Ιμάν

Η σύζυγος του προσφάτως εκλιπόνος Ντέιβιν Μπόουι, είναι Σομαλή πρόσφυγας. Άφησε την πατρίδα την πατρίδα της το 1972.

Iman attends the 25th annual Glamour Women of the Year Awards at Carnegie Hall on Monday, Nov. 9, 2015, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

  • Τσάκι Τσαν
Η προσφυγιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικογένεια του Τζάκι Τσαν. Ο πατέρας του Τσαρλς, ήταν κατάσκοπος για την κινέζικη κυβέρνηση. Το 1949 ο Τσαρλς μετανάστευσε στο Χονγκ Κονγκ για να γλιτώσει από το κομμουνιστικό καθεστώς του Μάο Τσε Τουνγκ. Εκεί γεννήθηκε κι ο Τζάκι Τσαν που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα καταφεύγοντυας στις Η.Π.Α. το 2012 μετά την απειλή των λεγόμενων»τριάδων» του κινεζικου οργανωμένου εγκλήματος.
8
Πηγή: womenonly.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook