Δημόσιο: Πότε και πως θα επιστρέψουν 3.900 υπάλληλοι

δημόσιο-πότε-και-πως-θα-επιστρέψουν-3-900-υ-248273

dimosioΤο δρόμο που οδηγεί πίσω σε μια θέση του Δημοσίου παίρνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν ή βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Δύο είναι οι κρίσημες ημερομηνίες για τους υπαλλήλους που θέλουν να επιστρέψουν:

Η πρώτη ημερομηνία είναι η 21η του Μαϊου καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις όσων θέλουν να επιστρέψουν στη θέση που κατείχαν πριν την απόλυση ή τη διαθεσιμότητα.

Η δεύτερη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 26η Μαϊου οπότε και λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν να μετέχουν στην κινητικότητα και να καταλάβουν μετά την ολοκλήρωσή της μια νέα θέση στο Δημόσιο.

Για όσους υποβάλλουν αίτηση και να επιστρέψουν στην παλιά θέση και για να λάβουν μέρος στην κινητικότητα η θέση στην οποία θα επιλεγούν θα είναι εκείνη που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της κινητικότητας.

Όσοι από τους υπαλλήλους έχουν ήδη τοποθετηθεί σε νέα θέση (όπως έγινε με δημοτικούς αστυνομικούς και δημοτικούς υπάλληλους) δεν προβλέπεται συμμετοχή στην κινητικότητα, ούτε μπορούν να κάνουν αίτηση για επιστροφή στην παλιά τους θέση.

Όσοι υπάλληλοι έχουν βρεθεί σε κινητικότητα και λαμβάνουν αυτή τη στιγμή του 75% θα παραμείνουν σε αυτό το καθεστώς μέχρι την επανατοποθέτησή τους σε κάποια θέση του δημοσίου.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook