Δημοτικοί σύμβουλοι «φαντάσματα» στα συμβούλια του Δήμου Χανίων

δημοτικοί-σύμβουλοι-φαντάσματα-στ-730866

«Γιατί μπήκαν στο συμβούλιο αφού δεν έρχονται; Δεν τους  έβαλε κανείς με το ζόρι. Αυτοί οι ίδιοι πήγαιναν γύρω – γύρω να μαζεύουν σταυρούς!» ήταν το σχόλιο πολίτη, με αφορμή την δεύτερη συνεχόμενη αναβολή της συνεδρίασης του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Χανίων.

Με μόλις μία σύμβουλο παρούσα στην πρώτη συνεδρίαση και λιγότερους από πέντε στην δεύτερη, η αλήθεια είναι πως η εικόνα του συμβουλίου είναι απογοητευτική. Άλλωστε και στο παρελθόν πολλές φορές οι συνεδριάσεις έχουν αναβληθεί λόγω μη απαρτίας ενώ οι 45λεπτες καθυστερήσεις στην έναρξη όσων τελικά πραγματοποιούνται, είναι «κανόνας».

Ωστόσο, πριν βιαστεί να τους «σταυρώσει» κανείς, ας αναλογιστεί πόσες ώρες επί ωρών, οι ίδιοι σύμβουλοι έχουν αφιερώσει, συζητώντας και λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις για ζητήματα της πόλης, τις οποίες αργότερα είδαν… στον κάλαθο των αχρήστων. Τοπικά συμβούλια, δημοτικές κοινότητες, επιτροπές προπαρασκευής, γνωμοδοσίας ή διαβούλευσης και άλλα όργανα που έφερε ο «Καλλικράτης» δυστυχώς στα Χανιά παραμένουν επίφαση τοπικής δημοκρατίας.

Πώς λοιπόν κανείς να μην χάσει την όρεξη για συμμετοχή;

Όσο για το δημοτικό συμβούλιο, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Διότι μπορεί ο ελάχιστος αριθμός συμβούλων να συμπληρώνεται, υπάρχουν όμως ορισμένοι που λίγους μήνες κιόλας μετά τις εκλογές μετατράπηκαν σε «φαντάσματα». Ανάμεσά τους υποψήφιοι που «σύρθηκαν» σε συγκεκριμένες παρατάξεις στο πλαίσιο εκλογικών συνεργασιών, αλλά και μέλη της πλειοψηφίας, πρώην αντιδήμαρχοι και πρόεδροι οργανισμών.

Επανειλημμένα αλλά μάταια, παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας έχουν ζητήσει από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τους διαγράψει, εφαρμόζοντας τον κανονισμό και ανοίγοντας χώρο για άλλους με περισσότερη, πιθανόν, όρεξη.

Εφόσον αυτό μέχρι στιγμής δεν έγινε, ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους δούμε να μετατρέπονται σε ε «φαντομάδες» ενόψει εκλογών γιατί είναι σίγουρο πως θα δυσκολευτούν να μας πείσουν ότι το ενδιαφέρον τους αφορά το καλό της πόλης και όχι την μανία τους για παραγοντισμό.

zarpanews.gr

 

One thought on “Δημοτικοί σύμβουλοι «φαντάσματα» στα συμβούλια του Δήμου Χανίων

  1. μήπως ενόψει δημοτικών εκλογών να κυκλοφορήσει μια λίστα με όλους αυτούς τους απόντες για να μην τους ξαναψηφίσουμε;

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook