Δημοσιεύτηκε το σχέδιο Αθηνά για το ΤΕΙ Κρήτης | Καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων

δημοσιεύτηκε-το-σχέδιο-αθηνά-για-το-τε-68455

Καταργήσεις τμημάτων και παραρτημάτων, ίδρυση σχολών και τμημάτων περιέχει το σχέδιο Αθηνά για το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με τα προεδρικά διατάγματα τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

tei kritisΕπίσημη πρώτη για το σχέδιο Αθηνά που σήμερα μέσω των προεδρικών διαταγμάτων βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πολλές οι καταργήσεις, λίγες οι ιδρύσεις τμημάτων με κεντρικό άξονα τις αυτόνομες Σχολές για να έχουν και την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης.

Έτσι, ιδρύεται σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών στα Χανιά και τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Γεωπονίας στην Ιεράπετρα, το οποίο θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.

Καταργούνται τα παραρτήματα του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας, του Ρεθύμνου, της Σητείας και των Χανίων ενώ καταργείται επίσης το γενικό τμήμα Θετικών Επιστημών αλλά και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Κρήτης. Όλα αυτά θα γίνουν έως και τις 31 Αυγούστου.

Το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας με έδρα το Ηράκλειο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και το Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας με έδρα το Ηράκλειο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης συγχωνεύονται σε Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Ωστόσο, δύο ακόμα καταργήσεις υπάρχουν για το ΤΕΙ Κρήτης που πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα του σχεδίου Αθηνά, τα δύο τμήματα που καταργούνται είναι το Τμήμα Δομικών Έργων του Ηρακλείου αλλά και το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης, κάνει λόγο για πολιτικές πιέσεις του τελευταίου διαστήματος στο Υπουργείο για το τι πρέπει να ιδρυθεί αλλά και το τι πρέπει να κλείσει.

Από σήμερα και για το επόμενο διάστημα οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι σχολών και τμημάτων θα πραγματοποιούν συναντήσεις για να δουν πως θα κινητοποιηθούν αλλά και να συζητήσουν επί της ουσίας ποιες από αυτές τις αλλαγές είναι εφικτές.

 

Πηγή: neatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook