«Δημοκρατική Συμπαράταξη – Κάτι καινούριο γεννιέται!»

δημοκρατική-συμπαράταξη-κάτι-καιν-282139

Αρκούσαν   λίγοι μήνες διακυβέρνησης από την δήθεν αριστεροδεξια  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να ξεπηδήσει από τα σπλάχνα της κοινωνίας ένας νέος πολιτικός φορέας ο οποίος δημιουργεί μια καινούργια ελπίδα στις καρδιές των Ελλήνων.

Είναι ο φορέας που θα εκφράζει με καθαρό λόγο την Κεντροαριστερά συνέχεια της μακράς πορείας που χάραξαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, και της νέας γενιάς , που χαράζεται από την Φώφη Γεννηματά, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τις Κινήσεις Πολιτών, ελπιζω  και απο τον Σταύρο Θεοδωράκη και πολλούς άλλους, που θα αναδείξουν μια καινούργια δημιουργική δύναμη με ανθρώπινο πρόσωπο.

Μια δύναμη υπεύθυνη και όχι δημαγωγική, μια δύναμη με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μια δύναμη με  τις αρχές και τις αξιες που υπηρέτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις της Κεντροαριστεράς! Τις αξίες που σημαδεύτηκαν από τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε Παιδεία, σε Υγεία σε Κοινωνικό κράτος, σε Εθνική συμφιλίωση, και σε αποκέντρωση που συνοδεύτηκαν από περιόδους κοινωνικής ευημερίας και πατριωτικής υπερηφάνειας.

Σίγουρα εγιναν και λάθη,Σιγουρα παρισφρησαν σε ηγετικές θεσεις και άτομα που πίστευαν στο «ΕΓΩ» και όχι στο «ΕΜΕΙΣ» και οι οποίοι πρόδωσαν τις δημοκρατικές καταβολές τους, παρασύροντας την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη στο χείλος της εξαφάνισης.

Όμως η Κεντροαριστερά δεν χάθηκε! Οι παρακαταθήκες που άφησαν στελέχη όπως ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Αντώνης Τρίτσης, o Λευτερης Βερυβακης , ο Αλεκος Παπαδοπουλος,  η Μελίνα Μερκούρη, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Αναστάσιος Πεπονής,  και τόσοι άλλοι έχουν γίνει  η πυξίδα που καθορίζει την πορεία των Νέων Στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που άρχισε σιγά, αλλά σταθερά, να κερδίζει την Ελληνική Κοινωνία, έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος και έχοντας κρατήσει μόνο τα θετικά στοιχεία προσώπων και πολιτικών της Κεντροαριστεράς.

Μπροστά σε αυτή την Πολιτική Αναγέννηση το σύστημα άρχισε να αναταράσσεται! Τα Μ.Μ.Ε., προσπαθώντας να συντηρήσουν την αποστροφή των πολιτών στη πολιτική, προβάλουν Κόμματα και προσωπικότητες στιλ Βασίλη Λεβέντη.

Η Ν.Δ. προσπαθεί να πείσει για το  Λαϊκό της προφίλ και να κάνει άνοιγμα προς το κέντρο. Είναι όμως εγκλωβισμένη στις πολιτικές που διαμορφώνονται από Άκροδεξιά στοιχεία όπως ο Βορίδης .

Και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να διατηρήσει την εξουσία που απέκτησε με τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, κάνοντας την μεγαλύτερη μεταδικτατορική πολιτική απάτη, διακηρύττει ότι… στηρίζοντας Δημοκρατική Συμπαράταξη δινομε δυναμη στην  Δεξιά.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι μια καινούργια πολιτική δύναμη με ανθρώπινο πρόσωπο.

Δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Δεξιά, δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον δημαγωγικό και αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παλεύει για να συσπειρώσει και πάλι τον Δημοκρατικό Χώρο καλώντας τους Κεντροαριστερούς πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους .

Χρύσα Χαριτάκη Μακράκη

Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook