Δεύτερη ευκαιρία στις Πανελλήνιες | «Παράθυρο» ελπίδας για τους απόφοιτους του 2012

δεύτερη-ευκαιρία-στις-πανελλήνιες-π-62040

panellinies1Μία ακόμη ευκαιρία στις Πανελλήνιες εξετάσεις μπορεί να έχουν οι απόφοιτοι του 2012. Ο υπουργός Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν οι συγκεκριμένοι το 10% των θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στις περσινές εξετάσεις, 14.296 υποψήφιοι διεκδίκησαν αντίστοιχο ποσοστό συμπληρώνοντας μόνο το μηχανογραφικό δελτίο. Αυτό, όπως αναφέρει το «Εθνος» αντιστοιχούσε σε 7.224 θέσεις σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα. Από αυτούς εισήχθησαν 1 στους 2 υποψηφίους.

Μιλώντας για τους «αιώνιους» φοιτητές, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επανέλαβε πως όσοι έχουν κλείσει δεκαετία στα ΑΕΙ και είναι ανενεργοί θα διαγραφούν, ενώ σημείωσε πως τα τελευταία δύο χρόνια με εμβόλιμες εξεταστικές τους έχει δοθεί η δυνατότητα να πάρουν πτυχίο οι παλιοί σπουδαστές.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως την άλλη εβδομάδα κατατίθεται προς ψήφιση τροπολογία με την οποία θα μπορούν να παίρνουν ελεύθερη μετεγγραφή σε ίδρυμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και υποψήφιοι κοινωνικών κριτηρίων.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook