«Δεν χρωστάμε στον Δήμο Χανίων» απαντά η ΔEΥΑΒΑ για τα 280.000 ευρώ

δεν-χρωστάμε-στον-δήμο-χανίων-απαντ-244511

malandrakis-platania
«Δεν υπάρχει θέμα χρέους» από την πλευρά της ΔΥΕΒΑ προς τον Δήμο Χανίων, τονίζει ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, διαμηνύοντας ότι δεν έγινε καμία «χαριστική» αποδέσμευση του ΑΦΜ, όπως δημόσια είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών. «Για ‘μας δεν υπάρχει κανένα θέμα χρέους, καμία οφειλή», λέει ο κ. Μαλανδράκης στο zarpanews.gr, απαντώντας σε όσα έγιναν γνωστά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ (ΕΔΩ) ο κ. Γιακουμάκης, είχε ανακοινώσει ότι σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο Χανίων, αποφασίστηκε να δοθεί βεβαίωση άρσης δέσμευσης ΑΦΜ στην ΔΕΥΑΒΑ που εξαιτίας χρέους 280 χιλιάδων ευρώ προς τον Δήμο Χανίων, δεν μπορούσε να λάβει φορολογική ενημερότητα. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, από Δευτέρα (σσ αύριο) θα γινόταν διακανονισμός ώστε το χρέος να ρυθμιστεί.

Ωστόσο, ο κ. Μαλανδράκης από την πλευρά του, διαψεύδει ρητά ότι έχει γίνει οποιαδήποτε τέτοια συνεννόηση, σχολιάζοντας μάλιστα ότι εάν το χρέος υπήρχε, η ΔΕΥΑΒΑ έπρεπε να αντιμετωπιστεί σαν οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείριση ή οποιονδήποτε απλό πολίτη.

«O Καποδιστριακός Δήμος Νέας Κυδωνίας, όπως και ο Καποδιστριακός Δήμος του Πλατανιά, όταν συστήθηκε η ΔΕΥΑΒΑ, είχαν εκχωρήσει ως όφειλαν, τους χρηματικούς καταλόγους των πελατών τους, στη ΔΕΑΒΑ που ανέλαβε το κομμάτι της ύδρευσης. Δυστυχώς ξαφνικά μετά από πέντε χρόνια εμφανίστηκε να υπάρχει θέμα οφειλής. Δεν υπάρχει καμία οφειλή, καθότι η διαδημοτική ΔΕΥΑΒΑ ήταν καθολικός διάδοχος στον τομέα της ύδρευσης και των δύο δήμων. Αυτό το είχαν εντοπίσει οι ορκωτοί λογιστές στον προϋπολογισμό του Δήμου Πλατανιά και -εκτιμώ- και του Δήμου Χανίων και γι’ αυτό θα έπρπεπε να υπάρχει η σχετική πρόβλεψη. Για ‘μας δεν υπάρχει κανένα θέμα» μας είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι μάλλον ο Δήμος Χανίων έχει οφειλές απέναντι στην επιχείριση.

Πάντως, ο ίδιος είναι ήδη σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, προκειμένου τον ενημερώσει για το θέμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook