Δεν πήρε άδεια ο Πλατανιάς

δεν-πήρε-άδεια-ο-πλατανιάς-86118

platanias_0Η επιτροπή αδειοδοτήσεων δεν έδωσε θετική εισήγηση για επτά ΠΑΕ οι οποίες είναι οι Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Εργοτέλης. Πέντε μέρες για να κάνουν έφεση έχουν οι ομάδες που «κόπηκαν».

ξέταση για τους φακέλους της αδειοδότησης ολοκληρώθηκε μετά από δυο μέρες από την επιτροπή αδειοδοτήσεων και από τις 18 ΠΑΕ οι επτά «κόπηκαν» και δεν πήραν την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή, τουλάχιστον σε πρώτη φάση καθώς έχουν πέντε μέρες για να κάνουν έφεση.

Συγκεκριμένα οι Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Εργοτέλης δεν πήραν την σχετική άδεια με τις δυο πρώτες ομάδες να μην έχουν καταθέσει καν φακέλους στην αρμόδια επιτροπή.

Την ίδια ώρα στους υπόλοιπους πέντε φακέλους υπάρχουν ελλείψεις και οι σύλλογοι της Super League έχουν πέντε μέρες για να κάνουν έφεση (ο φάκελος παραμένει ίδιος και δεν μπορούν να προστεθούν συμπληρωματικά στοιχεία) ελπίζοντας σε δευτεροβάθμιο βαθμό να πάρουν τελικά την άδεια.

Αντίθετα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και αδειοδοτούνται οι ΠΑΕ: Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΛ Καλλονή, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρ., Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Πανθρακικός και Παναθηναϊκός.

Οι ποινές για τις ομάδες που τελεσίδικα δεν θα εξασφαλίσουν την άδεια είναι οι εξής:

α) Δεν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους από 3 ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας,

β) Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε περισσότερες από 2 ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων για ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας,

γ) Μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών,

δ) Τους παρακρατείται από τη Super League το 20% από τα έσοδά τους από τηλεοπτικά και λοιπά δικαιώματα δικαιωμάτων, το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Τέλος ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης ΔΕΝ εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Super League. Τον τελευταίο λόγο για τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα τον έχει η UEFA, όπως συνέβη και πέρυσι.

sport24.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook