Δεν θα αυξηθούν οι εισφορές στα μπλοκάκια; | Για εξαίρεση μίλησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων

δεν-θα-αυξηθούν-οι-εισφορές-στα-μπλοκά-318928

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει ειδικά σε ό,τι αφορά στην αύξηση των εισφορών για εργαζόμενους με μπλοκάκι ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Α. Πετρόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν τα μπλοκάκια από τη διαδικασία της αύξησης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε πως σκοπός «δεν είναι να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όπου οι ασφαλισμένοι μας θα γίνονται οφειλέτες στο σύστημα αλλά να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους».

“Είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς” είπε ο κ. Πετρόπουλος, δηλαδή, “να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα. Διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα. Ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μην φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες».

Το νέο ασφαλιστικό φέρνει τα πάνω κάτω για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Περίπου 1.000.000 εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν ως και κατά τουλάχιστον 200% αυξημένες εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Η επιβάρυνση μεγαλώνει όσο αυξάνεται και το εισόδημα, ωστόσο οι επιβαρύνσεις πλήττουν ανθρώπους με εισοδήματα 20.000 και 30.000 (μεικτά) τον χρόνο.

Ασφαλισμένος, για παράδειγμα που ως τώρα πλήρωνε 4464 ευρώ αν δηλώσει εισόδημα 20.000 ευρώ με το νέο σύστημα θα πληρώσει 4.790 ενώ αν δηλώσει εισόδημα 30.000 ευρώ, θα πληρώσει 8.085.

Η αλλαγή ευνοεί μόνο όσους δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ που σήμερα υποχρεούνται να πληρώνουν 245 ευρώ το μήνα ενώ με το νέο σύστημα το ασφάλιστρο στον ΟΑΕΕ μπορεί να πέσει στα 117 ευρώ.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook