Δεν είχαν σχέση με τους Τζιχαντιστές του Βελγίου οι συλλήψεις στην Αθήνα

δεν-είχαν-σχέση-με-τους-τζιχαντιστές-τ-204123

tzixantΟ «εγκέφαλος» του τζιχαντιστικού πυρήνα που διαλύθηκε στο Βέλγιο εξακολουθεί να διαφεύγει, επιβεβαίωσε σήμερα ο βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς, χωρίς να διαψεύσει ότι θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζουν μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό συμβαίνει πράγματι», απάντησε ο Χέενς σε μια δημοσιογράφο του φλαμανδικού δικτύου VRT η οποία τον ερώτησε αν ο χρηματοδότης των επιθέσεων που αποτράπηκαν εξακολουθεί να διαφεύγει.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στις συλλήψεις που έγιναν χθες, Σάββατο, στην Αθήνα στο πλαίσιο της έρευνας. «Οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ δεν επέτρεψαν να συλληφθεί το σωστό πρόσωπο. Συνεχίζουμε να τον καταζητούμε δραστήρια και πιστεύω πως θα έχουμε επιτυχία», δήλωσε.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ένας 27χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής ο οποίος έχει πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, είναι ο αρχηγός και ο χρηματοδότης του τζιχαντιστικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και αστυνομικών τμημάτων «σε όλο το Βέλγιο».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook