«Δεν δίνει φράγκο» η Volkswagen στους Ευρωπαίους πελάτες της

δεν-δίνει-φράγκο-η-volkswagen-στους-ευρωπαίο-308096

Με μια λιτή δήλωση η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξήγησε σήμερα ότι «η χρηματική αποζημίωση θα προσφέρεται αποκλειστικά στους πελάτες των ΗΠΑ και του Καναδά». Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα η VW είχε ανακοινώσει ότι θα προσφέρει  1000 δολάρια μέσω προπληρωμένης δωροκάρτας στους κατόχους αυτοκινήτων VW που είχαν το παράνομο λογισμικό.

Η απόφαση αυτή της VW έρχεται μετά από μια φημολογία για επέκταση του μέτρου και στην Ευρώπη, ωστόσο το μερίδιο της γερμανικής εταιρίας εδώ είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο πέρα από τον Ατλαντικό και μια τέτοια κίνηση θα ήταν αδύνατη από οικονομικής πλευράς.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφορούν 482.000 αυτοκίνητα, ενώ στην γηραιά ήπειρο είναι περίπου 8,5 εκατομμύρια εξοπλισμένα με το παράνομο λογισμικό. Η Volkswagen εξήγησε ότι οι πελάτες των ΗΠΑ θα πάρουν την δωροκάρτα, επειδή τα μοντέλα που αγόρασαν διαφημίζονταν ως «Clean Diesel».

Επιπλέον, η VW διευκρινίζει ότι η Αμερική είναι μια εξειδικευμένη αγορά για τους TDI κινητήρες, σε σύγκριση με την Ευρώπη, όπου περισσότερο από το 50% των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται είναι πετρελαιοκίνητα.

Η Volkswagen ωστόσο υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να βεβαιώσει ότι οι ιδιοκτήτες της Ευρώπης ότι θα διορθώσει το πρόβλημα γρήγορα και πως θα καταβάλει το σύνολο της διαφοράς της φορολογίας σε όποιους πελάτες της υπάρχει η ανάλογη επιβάρυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook