Δεν βλέπει Τσίπρα ο Θεοδωράκης

δεν-βλέπει-τσίπρα-ο-θεοδωράκης-176689

theodorakis

Η επιλογή του  Θεοδωράκη αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ

Με εντελώς αιφνιδιαστικό τρόπο ο κ. Θεοδωράκης ακύρωσε την αυριανή συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με τον κ. Αλ. Τσίπρα. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» (στην εκπομπή Ενικός) είναι το κλίμα ακραίας πόλωσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

«Σε αυτήν την κουβέντα, τα πήρες, τα ’δωσες τα λεφτά, πού είναι τα λεφτά, να ’ρθουν εισαγγελείς, εγώ δεν θέλω να συμμετέχω» είπε ο κ. Θεοδωράκης, αφήνοντας επιπλέον να εννοηθεί ότι το πολωτικό κλίμα ουδόλως βοηθά τον πρωταρχικό στόχο του να καταθέσει κάποιες κοινές προτάσεις στους κ. Σαμαρά και Τσίπρα.

Κατά πληροφορίες, ωστόσο, υπήρξε και ένας επιπλέον -και ίσως πιο σημαντικός- λόγος που το «Ποτάμι» επέλεξε να αναβάλει τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα χωρίς καν να ενημερώσει την Κουμουνδούρου. Και αυτός ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμμάτισε το ραντεβού με τον κ. Θεοδωράκη τη Δευτέρα, αποκρύβοντας από το «Ποτάμι» την αντίστοιχη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου που έγινε χθες.

Οταν λοιπόν ο κ. Θεοδωράκης αντελήφθη την επικοινωνιακή στόχευση του κ. Τσίπρα να δέχεται ως δυνάμει πρωθυπουργός αυτήν την εβδομάδα τους «μικρούς μελλοντικούς του μνηστήρες», «απλά αποφάσισε να τον αφήσει να μιλήσει μόνον με τους ψεκασμένους», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του.

Η επιλογή αυτή του κ. Θεοδωράκη όχι μόνον αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προκάλεσε και εκνευρισμό σε στελέχη του. Μόνον έτσι μπορεί να ερμηνευθεί μια οργισμένη δήλωση του κ. Πάνου Σκουρλέτη (ΑΠΕ) την οποία προφανώς δεν θα έκανε αν η αυριανή συνάντηση δεν είχε ακυρωθεί.

Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε το «Ποτάμι» «ιδεολογικά ασπόνδυλο και τον κ. Θεοδωράκη πολιτικά αναξιόπιστο». «Πέρα από γενικόλογες και ασύνδετες μεταξύ τους πολιτικές θέσεις το “Ποτάμι” δεν έχει προγραμματική ραχοκοκαλιά, ώστε να καθίσταται αξιόπιστος πολιτικός φορέας», είπε ο κ. Σκουρλέτης καταλογίζοντας επιπλέον στον επικεφαλής του ότι «ακολουθεί συνταγή παλιών πολιτικών μεθόδων».

«Είναι εμφανές ότι ο κ. Σκουρλέτης ούτε μπορεί να εξηγήσει την αυξανόμενη απήχηση του “Ποταμιού”, ούτε κυρίως και να καταλάβει τους αυτονόητους λόγους που ο κ. Θεοδωράκης δεν διανοείται να έχει ως συνομιλητή του τον κ. Καμμένο, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα» απαντούσαν στελέχη του «Ποταμιού».

Επιπλέον, δε, εξέφραζαν την έκπληξή τους για την «απύθμενη αλαζονεία» που όπως έλεγαν διακατέχει ξαφνικά ακόμη και στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα, καλώντας τους να αντιληφθούν ότι «κυβέρνηση δεν έχουν γίνει ούτε καν στις δημοσκοπήσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook