Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια και σήμερα

δεμένα-τα-πλοία-στα-λιμάνια-και-σήμερα-300445

Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη πανελλαδική απεργία της  Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) η οποία αντιδρά στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, την πραγματοποίηση και νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, με προοπτική κλιμάκωσης. Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση αυτή θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ζήτησαν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Στο συνεχίζεται και η  48ωρη απεργία που αποφάσισαν σε νέα γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, με αφορμή τη ρύθμιση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων και του συλλόγου της Εστίας των Ναυτικών, οι οποίοι ζήτησαν τη συνέχιση του αγώνα για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και του Ειδικού Λογαριασμού Κοινωνικών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ).

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ αναφέρουν ότι η διάλυση των συγκεκριμένων φορέων οδηγεί μαθηματικά στη διάλυση της ναυτιλίας και στην αποχώρηση και των εναπομεινάντων πλοίων στην ελληνική σημαία.

Τονίζουν, επίσης, ότι η ενσωμάτωση του ΝΑΤ στον ενιαίο φορέα οδηγεί σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης σε μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ στο μισό αφού το ποσοστό αναπλήρωσης στα 40 χρόνια ανέρχεται στα 47%.

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook