Δεκάδες συλλήψεις ισλαμιστών στην Κωνσταντινούπολη

δεκάδες-συλλήψεις-ισλαμιστών-στην-κω-296294

Περίπου 50 αλλοδαποί συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια μιας τεράστιας επιχείρησης εναντίον τζιχαντιστών του ΙSIS που ευθύνεται για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Άγκυρα.

Οι έρευνες που έκανε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχαν στόχο πολλά διαμερίσματα στη συνοικία Πεντίκ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έχει δηλώσει ότι το ΙΚ είναι ο βασικός ύποπτος για τη διπλή αυτή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα στη διάρκεια μιας «πορείας για την ειρήνη», από την οποία σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 102 άνθρωποι.

Έντεκα ύποπτοι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας και σήμερα παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο της Άγκυρας το οποίο είτε θα τους ασκήσει κατηγορίες είτε θα τους αφήσει ελεύθερους, διευκρίνισαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η αστυνομία υποπτεύεται ότι πίσω από την επίθεση αυτή κρύβονται δύο νεαροί Τούρκοι από την πόλη Αντιγιαμάν, στα νότια, που θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών.

Ένας εκ των δύο είναι αδελφός του φερόμενου ως δράστη μιας προηγούμενης επίθεσης που αποδίδεται στο ΙSIS, από την οποία σκοτώθηκαν τον Ιούλιο 34 άνθρωποι στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα συριακά σύνορα.

Πηγή: Iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook