ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο | Εξαγγελίες Σαμαρά και διαδηλώσεις

δεθ-η-θεσσαλονίκη-στο-επίκεντρο-εξαγγ-167942

dtheΦρούριο θυμίζει η Θεσσαλονίκη, όπου το Σάββατο ανοίγουν οι πύλες της 79ης Διεθνούς Εκθεσης, με τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει τα εγκαίνια. Στην πόλη βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί επί ποδός, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια, καθώς έχουν προγραμματιστεί αρκετές διαδηλώσεις.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε φορείς στο «Βελλίδειο», αφού κάνει τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου θα κάνει εξαγγελίες για ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων, μετά και από το «πράσινο φως» που έδωσε η Τρόικα στις συζητήσεις των προηγούμενων ημερών στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αύξηση των δόσεων για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία στις 100, μονιμοποίηση του χαμηλού ΦΠΑ 13% στην εστίαση και μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Μοναδική εκκρεμότητα φαίνεται να παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με την μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία λήγει κανονικά το 2014. Η Τρόικα ζητεί να παραταθεί και για την επόμενη διετία, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά τη μείωση των συντελεστών της κατά 50%.

Οι διαδηλώσεις

«Θερμή» υποδοχή στους πολιτικούς έχουν ετοιμάσει χιλιάδες διαδηλωτές, που αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους της πόλης. Ηδη η αρχή έγινε την Παρασκευή, με τους ένστολους που συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο.

Οι διαδηλώσεις για την ΔΕΘ θα κορυφωθούν το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς, στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα θα συγκεντρωθούν στο Αγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τη δική του εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ αντιεξουσιαστές και αριστερές οργανώσεις θα βρεθούν στην Καμάρα. Μια ώρα νωρίτερα μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας. Ολες οι συγκεντρώσεις θα καταλήξουν με πορείες έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως. Τις διαδηλώσεις θα παρακολουθεί από αέρος και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τρεις εισαγγελείς θα είναι παρόντες για να επέμβουν εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα

Αυτό το διήμερο δεν θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην λίμνη Κόμο, στην Ιταλία, καλεσμένος σε συνέδριο του ιδρύματος Ambrosetti.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί την Εκθεση το δεύτερο Σαββατοκύριακο, όπου και θα μιλήσει για το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες επισκέψεις εντός της εβδομάδας όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Απόβαση» Κινέζων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη

Τη Διεθνή έκθεση, στις 8 ημέρες λειτουργίας της, αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 200.000. Τα προϊόντα τους θα παρουσιάσουν 1.000 εκθέτες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2012 και αυξημένος σε σύγκριση με πέρυσι. Μάλιστα, το 35% αυτών συμμετέχουν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση, γεγονός που αποδίδεται από τους διοργανωτές στον αυξανόμενο δυναμισμό της ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια, ο οποίος προσελκύει στην έκθεση -και συνεπώς στην πόλη- περισσότερες επιχειρήσεις ως εκθέτες.

Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές είναι 19. Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή της Κίνας, η οποία όχι απλά συμμετέχει με 18 εκθέτες, αλλά και «στέλνει» στη Θεσσαλονίκη 40μελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από στελέχη επιχειρήσεων, διπλωμάτες και πολιτικά στελέχη. Πρόκειται για επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με ομοειδείς ελληνικές, αλλά και να κάνουν επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία και εκτιμήσεις για έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Η αυξημένη αυτή προσέλευση έχει γεμίσει τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ιδίως τις μεγάλες μονάδες, η πληρότητα των οποίων αγγίζει το 100% για τις ημέρες της ΔΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HelexpoAE, Τάσο Τζήκα. Προϊδεάζει δε για την εισροή εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη.

Ωράριο λειτουργίας και τιμές εισιτηρίων

Το ωράριο λειτουργίας της 79ης ΔΕΘ έχει ως εξής: Το πρώτο Σάββατο θα είναι ανοιχτή από τις 12:30 έως τις 22:00 και την Κυριακή μεταξύ 10:00 και 22:00. Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 16:00 έως τις 22:00, ενώ το δεύτερο Σαββατοκύριακο (13 και 14 Σεπτεμβρίου) θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 22:00.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ το Σάββατο των εγκαινίων (6/9) και τις καθημερινές (8-12 Σεπτεμβρίου), ενώ αυξάνεται σε 5 ευρώ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο Σαββατοκύριακο (13-14 Σεπτεμβρίου).

Το οικογενειακό εισιτήριο είναι 10 ευρώ, ενώ οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) θα πληρώνουν 3 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ. Όλα τα περίπτερα της ΔΕΘ είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook