ΔΕΗ: Δεν οφείλεται στη διακοπή ρεύματος ο θάνατος της 56χρονης στα Χανιά

δεη-δεν-οφείλεται-στη-διακοπή-ρεύματο-164032

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην ιατροδικαστική έκθεση του ιδιώτη ιατροδικαστή και συμβούλου της ΔΕΗ κ. Ε. Σπανουδάκη, επικαλείται η επιχείρηση για να αντικρούσει τον ιατροδικαστή Ηρακλείου κ. Α. Παπαδομανωλάκη, ο οποίος σήμερα και έχοντας στα χέρια του τα αποτελέσματα και των ιστολογικών εξετάσεων, συνέδεσε την διακοπή του ρεύματος με τον θάνατο της Ευτυχίας Ποποδάκη στις 24 Ιουλίου.

Η ΔΕΗ

Ιατροδικαστική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά, τον περασμένο μήνα, «ταξινομείται ως φυσικός» και δεν μπορεί να αποδοθεί στη διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, επικαλείται η ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της η Επιχείρηση δηλώνει αναγκασμένη να δημοσιοποιήσει στοιχεία από την επίσημη ιατροδικαστική γνωμάτευση που διενήργησε ο τεχνικός της σύμβουλος, ιατροδικαστής κα Ε.Σπανουδάκη, τα συμπεράσματα της οποίας, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, έχουν ως εξής:

«Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας – ανοξίας (λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

»Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αλλά να τοποθετηθεί στο χρονικό διάστημα στο οποίο η γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι μόνη της, δηλαδή από 10:30-14:30.

»Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός.»

Ο ιατροδικαστής

Νωρίτερα και έχοντας στα χέρια του τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, επιβεβαίωσε το ότι οποιαδήποτε διακοπή ή έστω και μείωση του παρεχόμενου οξυγόνου, θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο της 56χρονης που υποστηριζόταν επί 24ώρου βάσεως από δύο ειδικά μηχανήματα, τα οποία σταμάτησαν να λειτουργούν, όταν η ΔΕΗ σταμάτησε την παροχή ρεύματος. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η γνωμάτευση των ειδικών μηχανικών που εξετάζουν τα μηχανήματα αυτά, ώστε να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση που ήδη έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook