Δείτε την επιστολή με την οποία ο Κυριάκος προειδοποιούσε τον Μεϊμαράκη για το φιάσκο στις εκλογές

δείτε-την-επιστολή-με-την-οποία-ο-κυριά-306900

Μία ημέρα μετά το πρωτοφανές φιάσκο της ματαίωσης της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, τα στελέχη του κόμματος, οι επιτελείς που είχαν την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών αλλά και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να κάνουν κινήσεις για την επούλωση των τραυμάτων προβαίνουν σε δηλώσεις και αποκαλύψεις που κάνουν ακόμη πιο βαθύ το μεταξύ τους χάσμα.

Τον τόνο σήμερα Δευτέρα έδωσαν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος εξερράγη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε απ’ευθείας τηλεοπτική μετάδοση κατηγόρησε τους άλλους τρεις υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ ότι κάνουν σπέκουλα ανάγοντας σε πολιτικό ένα τεχνικό θέμα. Για να απομακρύνει από πάνω του τις ευθύνες που μπορεί να είχε ως πρόεδρος του κόμματος προκειμένου η ψηφοφορία να διεξαχθεί ομαλά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια τεχνική βλάβη που επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν οι αντίπαλοί του και θέλησε να μεταφέρει όλες τις ευθύνες για την επιλογή της εταιρείας στον Αντώνη Σαμαρά που -όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης- εγγυήθηκε για την εταιρεία και στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο που επίσης γνώριζε την εταιρεία και είχε συνεργαστεί μαζί της (σύμφωνα τουλάχιστον με όσα κατήγγειλε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ).

«Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι φταίω εγώ; Έφταιξα γιατί τους εμπιστεύθηκα!» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής Κυρ.Μητσοτάκη

Περίπου δύο ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που είχε αποστείλει στις 11 Νοεμβρίου προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με την οποία προειδοποιούσε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στη διαδικασία της εκλογής προέδρου οι οποίες δημιουργούν κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

«Αγαπητέ Βαγγέλη, με βάση το καταστατικό του κόμματος είσαι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου» έγραφε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του προς τον κ.Μεϊμαράκη.

Σχεδόν προφητικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμιζε ότι η εταιρεία Infosolutions που τελικώς δεν κατάφερε να υποστηρίξει τεχνικά την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου:

– δεν έχει αναλάβει συμβατική υποχρέωση σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος,

– δεν είχε διευκρινιστεί αν θα πραγματοποιηθεί έλεγχος συστήματος πριν τις εκλογές ώστε να διαπιστωθεί ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά

επισημαίνοντας: «Ανησυχώ έντονα για το κατά πόσο η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά».

Διαβάστε την επιστολή Μητσοτάκη προς Μεϊμαράκη:

«Η πολιτική ευθύνη μιας τέτοιου μεγέθους αστοχίας θα βαρύνει πρωτίστως εσένα, καθώς εξακολουθείς να ασκείς τα καθήκοντα του Προέδρου» συνέχιζε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ.Μεϊμαράκη και δήλωνε ότι βρίσκεται στη διάθεση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ να συνδράμει τη διαδικασία.

Η απάντηση Μεϊμαράκη

Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προσχηματική γιατί αφορά τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο απαντούσαν συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχολιάζοντας την επιστολή του κ. Μητσοτάκη. Από το περιβάλλον του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ πάντως ουδέν σχολίασαν για το άρθρο του καταστατικού που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με το οποίο ο κ.Μεϊμαράκης -ως πρόεδρος του κόμματος -είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook