Δείτε πώς έγινε αεροσκάφος που έπεσε σε χαλαζόπτωση

δείτε-πώς-έγινε-αεροσκάφος-που-έπεσε-σ-264216

Η εικόνα του αεροπλάνου μιλά από μόνη της. Και είναι -όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί-πραγματικά μοναδική στα χρονικά. Το «λαβωμένο» 747-400 της Delta Air Lines έχει εντελώς κατεστραμμένο το ρύγχος του, σε σημείο που είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού το πως οι πιλότοι κατάφεραν να το προσγειώσουν.

Το γεγονός, συνέβηκε πριν από δύο εβδομάδες,κατά την διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης από το Ντιτρόιτ στην Σεούλ, όταν το 26 ετών Jumbo συνάντησε σφοδρή χαλαζόπτωση. Το χαλάζι δεν είναι κάτι άγνωστο για τις πτήσεις, Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι πιλότοι θα πρέπει να αντιμετώπισαν κάτι πραγματικά μοναδικό ως φυσικό φαινόμενο.

Η πτήση 159 απείχε δυόμισι ώρες από την Σεούλ, όταν το αεροπλάνο βρέθηκε σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση,με τους πιλότους να πασχίζουν να κρατήσουν το αεροπλάνο σε σταθερή πορεία και τους επιβάτες να ζουν στον απόλυτο τρόμο. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα -όσοι δεν είχαν προλάβει να δεθούν με τις ζώνες ασφαλείας- βρέθηκαν να αιωρούνται και να χτυπούν μέσα στην καμπίνα, ενώ δεκάδες αντικείμενα και αποσκευές διασκορπίστηκαν σε κάθε γωνιά του αεροπλάνου.

Παρά τις έντονες αναταράξεις, το αεροπλάνο δεν αποπειράθηκε να προσγειωθεί άμεσα, καθώς το κοντινότερο αεροδρόμιο βρισκόταν στην Βόρειο Κορέα. Αντίθετα οι πιλότοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους,και να προσγειωθούν με ασφάλεια στην Σεούλ.

Η εταιρία δεν εξέδωσε ανακοίνωση για τις συνθήκες στις οποίες βρέθηκε το αεροπλάνο, παρά μόνο ανέφερε ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ενώ και η ζημιά στο γερασμένο 747 θεωρείται επισκευάσιμη. Οι ειδικοί πάντως κάνουν λόγο για μεγάλη τύχη και αρκετή ικανότητα του πληρώματος. Ενώ προβλέπουν ότι η μοίρα του συγκεκριμένου αεροπλάνου θα είναι η απόσυρσή του από την υπηρεσία για ανταλλακτικά.

Όπως και να έχει πάντως,αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στα παγκόσμια χρονικά μια τέτοιας έκτασης ζημιά από χαλαζόπτωση. Και σε κάθε περίπτωση δημιουργεί νέα δεδομένα στα θέματα της ασφάλειας πτήσεων και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται σε «βαρύ» καιρό.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook