Δείτε πότε θα σας τσιμπήσουν τα κουνούπια | Ελληνικό site ενημερώνει για τις… δραστηριότητες τους

δείτε-πότε-θα-σας-τσιμπήσουν-τα-κουνού-162429

kounoupiaΤο conops.gr είναι site που παρατηρεί και καταγράφει τις δραστηριότητες των κουνουπιών στον ελληνικό και ιταλικό χώρο προκειμένου να συλλέγει πληροφορίες και να τις μελετά και να βοηθά τις αρχές των κρατών μελών για την αντιμετώπιση τόσο της μετανάστευσης των κουνουπιών όσο και της εξάπλωσης των ασθενειών που αυτά μπορεί να μεταφέρουν.

Το ειδικό πρόγραμμα εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια στην Ιταλία και την Ελλάδα και συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+ Environment Policy and Governance. Έχει διάρκεια υλοποίησής 4,5 χρόνια και σκοπός του είναι να βοηθήσει στο σχεδιασμό για την ορθή αντιμετώπιση των ασθενειών που μεταδίδουν τα κουνούπια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της εμφάνισης ή της επανεμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με τα κουνούπια (πχ Chikungunya, Δάγκειος πυρετός, Δάγκειος αιμορραγικός πυρετός, ιός του Δυτικού Νείλου) σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, οι οποίες πρέπει να εφαρμόσουν άμεσα μέτρα καταπολέμησής τους.

Στο πρόγραμμα συνεργάζονται 10 φορείς και οργανισμοί από την Ελλάδα και την Ιταλία ενώ την εφαρμογή ανέπτυξαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και είδη έχει κάνει την εμφάνισή της σε γνωστά site πρόγνωσης του καιρού όπως το meteo.gr.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook