Δείπνο αλά… χίλιες και μία νύχτες από Ερντογάν στους αρχηγούς κρατών | Photos

δείπνο-αλά-χίλιες-και-μία-νύχτες-από-ε-373253

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν χθες στο παλάτι Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, κατά το επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Οι εικόνες θυμίζουν… χίλιες και μια νύχτες με τον «σουλτάνο» να προσπαθεί να κάνει επίδειξη χλιδής στους ξένους ηγέτες.

Μαζί με την σύζυγό του ο Ερντογάν υποδέχτηκαν τους ξένους ηγέτες στην είσοδο του παλατιού περιστοιχισμένοι από τους άνδρες  της προεδρικής φρουράς οι οποίοι ήταν ντυμένοι με στολές εμπνευσμένες από τους στρατούς των 16 κρατών, που σύμφωνα με την επίσημη ιστοριογραφία της χώρας, ίδρυσαν οι Τούρκοι ανά τους αιώνες.

Δεκαέξι άνδρες, ντυμένοι με πολεμικές στολές που παρέπεμπαν στην εξέλιξη του τουρκικού λαού, από τους Σελτζούκους, τους Ογούζους και τους Οθωμανούς, με προφανή σκοπό να προβάλει την ιστορία της χώρας του, θυμίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι σήμερα τυχαία μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, αφού ιστορικά αντλεί τη δύναμή της από μια τεράστια αυτοκρατορία, υποδέχτηκε ο Ερντογάν τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Οι επιλογές αυτές του Ερντογάν προφανώς δείχνουν τη μεγαλομανία και την πρόθεσή του να εγκαθιδρύσει μια σύγχρονη αυτοκρατορία, αυτή των νέων Οθωμανών.

Στο γεύμα σημειώνεται ότι δεν παρέστη ο Νίκος Αναστασιάδης, λόγω της παρουσίας του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook