Δανία: Σάλος από το σπρέι κατά των… προσφύγων που μοίρασε το ακροδεξιό κόμμα

δανία-σάλος-από-το-σπρέι-κατά-των-προ-433222

Σπρέι κατά των… προσφύγων για την προστασία των πολιτών μοίρασε το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας προκαλώντας την κατακραυγή του κόσμου αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή απαράδεκτη.

«Σπρέι για πρόσφυγες: νόμιμο και αποτελεσματικό» αναγράφεται πάνω στην  συσκευασία που μοίρασαν μέλη από το Κόμμα των Δανών στη νότια πόλη Χάντερσλεβ, με αφορμή τις πρόσφατες σεξουαλικές παρενοχλήσεις που κατήγγειλαν πως δέχτηκαν γυναίκες σε νυχτερινά κέντρα από πρόσφυγες.

«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι προκλητικό. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πραγματικό κοινωνικό  πρόβλημα όπου πολλοί Δανοί αισθάνονται ανασφαλείς» δήλωσε ο ιδρυτής και ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος, Daniel Carlsen και ανακοίνωσε ότι διανεμήθηκαν 137 σπρέι.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει την πράξη αυτή και την επόμενη εβδομάδα.

«Εν μέρει επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί μετανάστες στη χώρα και εν μέρει επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους» πρόσθεσε.

Επειδή το σπρέι πιπεριού απαγορεύεται στη χώρα, το ακροδεξιό κόμμα χρησιμοποίησε λακ μαλλιών για την εκστρατεία του.

«Το βρίσκω αηδιαστικό. Με προσβάλλει τόσο πολύ αυτή η κίνηση», σχολίασε μία κάτοικος της πόλης. «Έχουν περάσει τόσα πολλά και τώρα τους λένε ότι είστε τόσο ανεπιθύμητοι που πρέπει να σας ρίξουμε σπρέι», αντέδρασε η Σαρλότ Μπεκ από το Σίλκεμποργκ.

Ωστόσο, πέρα από τους επικριτές της καμπάνιας υπήρχαν και εκείνοι που επευφημούσαν την κίνηση αυτή.

«Είναι υπέροχο. Ταιριάζει απόλυτα με τις στάσεις και τις απόψεις μου» αναφέρει μια άλλη κάτοικος της περιοχής.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook