Δίωξη προστατευόμενων μαρτύρων ζητάει ο Στουρνάρας

δίωξη-προστατευόμενων-μαρτύρων-ζητά-111320

Μέσω ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας, γνωστοποιεί ότι υπέβαλε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά ανώνυμων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στην υπόθεση Novartis.

Όπως εξηγεί, πρόκειται για τους ανώνυμους μάρτυρες υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», τους οποίους εγκαλεί για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα.

Ζητάει, δε, να διωχθούν ποινικά για τις ψευδείς -όπως τις χαρακτηρίζει- καταθέσεις τους στην εισαγγελέα Εφετών Αθηνών που είναι αρμόδια για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Παράλληλα, ο Γ. Στουρνάρας υπέβαλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που είναι αρμόδιος για την εποπτεία των εισαγγελέων Διαφθοράς, αίτηση-αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η πράξη της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, είναι άκυρες καθώς -όπως υποστηρίζει- αντιτίθενται στην εθνική νομοθεσία και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

efsyn.gr

One thought on “Δίωξη προστατευόμενων μαρτύρων ζητάει ο Στουρνάρας

  1. Ισως αμα ποτε μιλησει, να μας πει κι εμας των κακομοιρηδων που τους πλερωνουμε ολους αυτους, να μαθουμε γιατι δεν παρουσιαστηκε στην επιτροπη οταν τον καλουσε η Προεδρος της Βουλης των Ελληνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook