Δήμος Χανίων: 4,2 εκ. ευρώ για τεχνικά έργα το 2015

δήμος-χανίων-42-εκ-ευρώ-για-τεχνικά-έργα-180341

dimotikosimvoulio29oktΕγκρίθηκε εν μέσω αντιπαράθεσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015 που περιλαμβάνει νέα έργα προϋπολογισμού 4.254.300 ευρώ μεταξύ των οποίων είναι έργα οδοποιίας, συντηρήσεις και επισκευές σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις και αναπλάσεις στα Χανιά και τους πρώην περιαστικούς Δήμους.

Στο περιεχόμενο του προγράμματος που είναι αυξημένο κατά τρία εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό και πρέπει να κατατεθεί έως τις 31 Οκτωβρίου προς έγκριση από το παρατηρητήριο, αναφέρθηκε η κα Μαρία Μαρινάκη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Ενδεικτικά ανφέρουμε ότι προβλέπεται ποσό 1,1 εκ ευρώ για οδοποιία εντός της δημοτικής ενότητας Χανίων, 245 χιλιάδες ευρώ για συντήρησεις σχολικών κτηρίων, 185 χιλιάδες για κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές και 240 χιλιάδες για οδοποιία εκτός Χανίων ενώ δεν περιλαμβάνεται το κόστος των εργασιών που υπολογίζεται στις 150 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, όπως αναφέρεθηκε, αυτήν τη στιγμή στο νομό Χανίων, είναι ενταγμένα συνεχιζόμενα έργα στο ΕΣΠΑ, ύψους 31 εκ. ευρώ.

Η μειοψηφία

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταψήφισαν το πρόγραμμα ενώ η παράταξη Σκουλάκη είπε «ναι» μόνο στο κομμάτι των συνεχιζόμενων έργων.

«Δεν κατατοπιστήκαμε» σχολίασε ο πρώην Δήμαρχος που δήλωσε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο πίνακα με τα έργα που παρέδωσε στη νέα δημοτική αρχή. Κριτική στο τεχνικό πρόγραμμα εξέφρασαν και σύμβουλοι της παράταξης, όπως η κυρίες Κοκκινάκη και Χατζηδάκη.

«Από το πρόγραμμα απουσιάζει η πολιτική κατεύθυνση, το όραμα και η πολιτική ματιά» τόνισε ο κ. Άρης Παπαδογιάννης και το χαρακτήρισε «πολύ φτωχό» σχολιάζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δήμου αλλά ούτε και στις προεκλογικές δεσμεύσεις της νυν δημοτικής αρχής.

Την ριζική του διαφωνία με τον πολιτικό σχεδιασμό των έργων, εξέφρασε και ο κ. Γιάννης Σαρρής που ζήτησε να δωθεί προτεραιότητα σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, έργα αλληλεγγύης και στήριξης της κοινωνίας.

«Έκθεση ιδεών» χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης «χωρίς γνήσια λαϊκή συμμετοχή» που δεν παίρνει υπόψιν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του λαού.

«Δήμο διεκδικητή και όχι Δήμο διαχειριστή» ζήτησε ο κ. Σεραφείμ Ρίζος, διαπιστώνοτας ότι δεν είναι ένα πρόγραμμα διεκδίκησης αλλά προσαρμογής στα δεδομένα της κρίσης.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook