Δήμος Χανίων | Περί…ταμπακιέρας ουδέν

δήμος-χανίων-περίταμπακιέρας-ουδέ-125049

dimarxio1Οι Ρωμαίοι έλεγαν: video meliora prodogue, deteriora seguor δηλαδή, βλέπω το καλλίτερο και το επιδοκιμάζω ακολουθώ όμως το κακό!!

Αυτό σκέφθηκα, ακούγοντας την από ραδιοφώνου συνέντευξη του τέως αντιδημάρχου Χανίων κ. Κεμεσίδη η οποία εαν «κινείται» στο χώρο του ευφυολογήματος και της παραδοξολογίας, σκορπίζει την ιλαρότητα και δεν βλάπτει κανένα. Αν όμως περιέχει ψήγματα αλήθειας, τότε τα όσα καταγγέλλει είναι πολύ σοβαρά και για τον ίδιο, αλλά και για τον νυν Δήμαρχο Χανίων.

Ο κ. Κεμεσίδης, (τώρα που άλλαξε «στρατόπεδο») σαν αυτοσχέδιος βροχοποιός  προκαλεί μια «καταιγίδα» και ταυτόχρονα αποτραβιέται στη γωνία για να μην «βραχεί». Αυτό, όμως, που του αφαιρεί κάθε αρμοδιότητα να μας διδάξει τι μας ταιριάζει περισσότερο είναι η «ικανότητα» και η «άνεσή» του να κινείται πότε Δεξιά, πότε Αριστερά, πότε στο Κέντρο απ΄ όπου και η πολιτική καταγωγή του. Ίσως είναι ο πρώτος διδάξας την συνεννόηση σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, βήμα-βήμα τα λεγόμενα του κ. Κεμεσίδη με πρόθεση ταπεινή και καλοπροαίρετη, να βοηθήσουμε τον αναγνώστη-ψηφοφόρο να πάρει μια «γεύση» όχι ορεκτικού αλλά «κυρίως πιάτου».

Με ένα απροκάλυπτο και προκλητικό ναρκισσισμό, λίγο-πολύ μας είπε ότι του οφείλουμε «γη και ύδωρ»,  για τα πεπραγμένα του στο Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και ως αντιδήμαρχος Χανίων (εκλογές πλησιάζουν),  ο κ. Κεμεσίδης κατάγγειλε τις κλίκες, τις παλαιοκομματικές μεθόδους  και τον συγκεντρωτισμό του κ. Σκουλάκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο καθεστώς φίμωσης που του είχαν επιβάλει.

Επειδή είναι πολύ σοβαρά αυτά που λέει, αφού καταγγέλλει τον κ. Σκουλάκη ως πολιτικάντη και τον Γενικό Γραμματέα  του Δήμου ως «δερβέν αγά» και τους αντιδημάρχους, όλους (!!!) τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς,  έχει και την ευθύνη των αποδείξεων διαφορετικά κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως συκοφάντης.

Για το «στρατόπεδο» που άλλαξε, είπε: «Ο κ. Βάμβουκας έχει φρέσκειες (sik) ιδέες και περιστοιχίζεται από νέους (και πάλι sik) ανθρώπους.

Προφανώς ο κ. Κεμεσίδης επιδιώκοντας «πλατειά δημοσιότητα και αφθονία επαίνων» για τον επικεφαλής της νέας παράταξης που τον στέγασε και είχε δηλώσει: «θα κάνουμε την προσπάθειά μας με έντιμο και καθαρό τρόπο»,  παρέλειψε να μας πεί ότι ο κ. Βάμβουκας έχει κατηγορηθεί ανοιχτά, δημόσια και επώνυμα για Βοναπαρτισμό, αντιδημοκρατικές μεθόδους, αυταρχισμό και διαδικαστικές αλχημείες προκειμένου να αναδειχθεί ως επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών».

Είναι εξόχως επικίνδυνο, ο κ. Κεμεσίδης, να χρησμοδοτεί υπέρ του κ. Βάμβουκα με την έλξη της πολυπραγμοσύνης και την παιδαριώδη σκέψη πως αφού πέτυχε σ΄ ένα τομέα είναι ικανός σ΄ όλους.

Η απάντηση του κ. Βάμβουκα στις παραπάνω καταγγελίες ήταν νεφελώδης, άχρωμη και άοσμη, χωρίς «τέμπο», που μάλλον αφαιρεί από το προφίλ του, ως ένας από τους δυο επικρατέστερους στην κούρσα των δημοτικών.

Γράφει ο Ανδρέας Σπανουδάκης

 

 

2 thoughts on “Δήμος Χανίων | Περί…ταμπακιέρας ουδέν

  1. Αναρωτήθηκες εάν αυτά που είπε γιά τον Δήμαρχο είναι αλήθεια?1ον.Οσον αφορά τις κλίκες και τον παλαιοκομματισμό είναι γεγονός αυτό.Το μοντέλο του πασοκ του 1985 (Κουτσόγιωργας,Λαλιώτης,Τσοχατζόπουλος) είναι ακριβώς το ίδιο και στον Δήμο!Έτσι λειτουργεί!2ον.Γιά την ανικανότητα των Αντιδημάρχων,ό,τι και να πεί κανείς είναι λίγο!Εκτός και αν είναι δόλος,που δεν το πιστεύω!Αλλά σίγουρα,ή το ένα ισχύει ή το άλλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook