Δήμος Χανίων| Ανήκουστο! Άλλα ψήφιζε το Δ.Σ. και άλλα ανέβαζαν στη Διαύγεια!

δήμος-χανίων-ανήκουστο-άλλα-ψήφιζε-το-176307

vlahakis mihalisΈνα μικρό «ρετούς» πριν την αναρτήσει στη «Διαύγεια» έκανε, σε ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟ.ΚΟΙΠ.Π.  για τα κριτήρια εισαγωγής των παιδιών στους σταθμούς, η απελθούσα πρόεδρος Χρυσούλα Χαριτάκη σύμφωνα με τα όσα νωρίτερα κατήγγειλε ο νέος πρόεδρος Μιχάλης Βλαχάκης στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από επερώτηση του Σεραφείμ Ρίζου για τους παιδικούς.

Όπως βλέπετε στα έγγραφα που παρουσιάζει το zarpa.gr και τα οποία ο νέος πρόεδρος του ΔΟ.ΚΟΙΠ.Π. κατέθεσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, αυτά που ψηφίστηκαν δεν είναι αυτά που τελικά αναρτήθηκαν, με τελικό αποτέλεσμα να γίνει ένας διαχωρισμός που άφησε τα παιδιά των ανέργων μητέρων εκτός παιδικών σταθμών.

Ακολουθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΚΟΙΠΠ (111/2014) με τις ιδιόχειρες σημειώσεις της κας Χαριτάκη προς την γραμματέα που θα δακτυλογραφούσε την απόφαση ενώ πατώντας ΕΔΩ βλέπετε το έγγραφο που αναρτήθηκε τελικά στη «Διαύγεια» και το οποίο διαφοροποιείται και ως προς κάποια κριτήρια και ως προς κάποιες προθεσμίες. Ανάμεσα σε άλλες τροποποιήσεις, ξεχωρίζει η διαγραφή του 8 αλλά και της τελευταίας πρότασης του 2 που άφηνε προθεσμία ως το τέλος Δεκεμβρίου.

apofasi dimotikou simvouliou

Ο κ. Βλαχάκης, εξήγησε ότι θεωρεί απαράδεκτο μια πρόεδρος να παρεμβαίνει σε απόφαση του οργανισμού χωρίς νέα απόφαση, με αυτόν τον τρόπο ενώ σε τοποθέτησή του, δεσμεύτηκε να «μιλήσει» και με νέα στοιχεία σχετικά με ζητήματα του οργανισμού.

Νωρίτερα και εν μέσω πρωτοφανούς έντασης ο πρώην Δήμαρχος είχε ζητήσει από τον κ. Βλαχάκη να ανακαλέσει υπονοούμενα που είχε αφήσει για τον τρόπο της επιλογής των παιδιών στους σταθμούς του ΔΟ.ΚΟΙΠ.Π. απευθυνόμενος στην πρώην υπεύθυνη αντιδήμαρχο κ. Χατζηδάκη.

Εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών

Το θέμα «έφερε» στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Σεραφείμ Ρίζος με επερώτηση για τα εκατοντάδες παιδιά που φέτος έμειναν εκτός παιδικών σταθμών (ΕΔΩ)  Ο κ. Βλαχάκης έκανε μία πρώτη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και δεσμεύτηκε ότι η νέα διοίκηση του ΔΟΚΟΙΠΠ θα ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε του χρόνου να μην μείνει κανένα παιδί εκτός.

Ο ίδιος, στην τοποθέτησή του, εξήγησε ότι διαφωνεί με το πνεύμα των ξεχωριστών κατηγοριών για  εργαζόμενες και άνεργες μητέρες, κάτι που στην πράξη άφησε εκτός τα παιδιά των ανέργων και δεσμεύτηκε να επανατοποθετηθεί επί του θέματος, με την ελπίδα του χρόνου να υπάρχουν θέσεις για όλα τα παιδιά. Ωστόσο «οφείλουμε στην τρέχουσα σχολική χρονιά να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις των απερχόμενων οργάνων και στην επόμενη διαδικασία εγγραφών», είπε.

Σε αυτό το σημείο, υποσχέθηκε διαφάνεια, λέγοντας: «Στον σχεδιασμό μας είναι η επαναξιολόγηση των κριτηρίων μοριοδότησης καθώς και η δημιουργία ενός αδιάβλητου συστήματος εισαγωγής των υποψηφίων νηπίων και βρεφών με  μοριοδότηση η οποία θα γίνεται κάτω από την επίβλεψη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου μας από πρόγραμμα που θα επεξεργάζεται αυτόματα τα στοιχεία και θα εξάγει τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου»

Αυτό ελήφθη ως υπαινιγμός για έλλειψη διαφάνειας από την προηγούμενη διοίκηση, με τον πρώην Δήμαρχο και την κα Χατζηδάκη, να υπερασπίζονται το έργο τους και να τον καλούν να ανακαλέσει. Ο κ. Βλαχάκης απάντησε ότι ήταν πολύ προσεκτικός στην διατύπωσή του».

Σε τοποθετήσεις τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος μειοψηφίας ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο κ. Παπαδογιάννης, τόνισε την ανάγκη για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την στελέχωση των παιδικών σταθμών, πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα, η πρόεδρος των εργαζομένων στου ΟΤΑ ν. Χανίων, κα Αθηνά Γιαννουλάκη.

Ο κ. Σαρρής, εξήγησε ότι άμεσα πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός που είναι αναγκαίος ώστε του χρόνου να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών: «Να απαιτήσουμε κι όχι να ‘χαϊδέψουμε’ χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Παπαντωνάκης εξέφρασε την εναντίωσή του στην εξάρτηση της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια που ουσιαστικά μετατρέπουν την προσχολική αγωγή σε «επιχείριση».

«Διαπιστώνω ότι υπάρχει δημοκρατική διάθεση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής αλλά δεν αρκεί η διάθεση», σχολίασε ο κ. Ρίζος. Αργότερα, σε δήλωσή του, χαρακτήρισε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να άρει τον διαχωρισμό μεταξύ ανέργων και εργαζομένων μητέρων «μια δικαίωση» για την Ανταρσία στα Χανιά , «παρόλα αυτά είναι ένα πολύ μικρό βήμα», σχολίασε και κάλεσε την Χανιώτικη κοινωνία συμπαραστάτη στους αγώνες που δίνει η παράταξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για να μην μείνει ένα «ευχολόγιο» το ότι όλα τα παιδιά θα μπαίνουν στους παιδικούς.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν, το επίπεδο της αντιπαράθεσης έπεσε και η ένταση που δημιουργήθηκε ανάγκασε τον πρόεδρο να διακόψει για πέντε λεπτά.

zarpa.gr

 

One thought on “Δήμος Χανίων| Ανήκουστο! Άλλα ψήφιζε το Δ.Σ. και άλλα ανέβαζαν στη Διαύγεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook