Δήμος Χανίων | «Αλμυρή» και «τσουχτερή» η ναυαγοσωστική κάλυψη… Δείτε πόσα θα πληρώσουμε

δήμος-χανίων-αλμυρή-και-τσουχτερή-697686

Ιδιαίτερα «αλμυρό» και σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι θα είναι το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης για τις 25 πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Χανίων, το οποίο φέτος θα ανέλθει σε 469.892 ευρώ!

Το ποσό «εκτοξεύτηκε» καθώς οι αλλαγές στην σχετική νομοθεσία φέρνουν αυξημένες αρμοδιότητες στις εταιρείες που θα αναλάβουν την ναυαγοσωστική κάλυψη, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλεται το διάστημα ή το ωράριο.

Το χρονικό διάστημα παροχής των υπηρεσιών ξεκινάει από 1 Ιουνίου και λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρες  10.30 π.μ. έως και 17.30 καθημερινά και για τον Δήμο Χανίων αφορά τις εξής παραλίες:

Με βάση τον νέο νόμο -που προκάλεσε αντιδράσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα από πολλούς δημάρχους- ο ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει για επέμβαση και περιπολία ενός μηχανοκίνητου επαγγελματικού μικρού σκάφους (για κάθε πύργο) για διασώσεις στην ανοικτή θάλασσα, οι πύργοι θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και όλοι οι ναυαγοσώστες να είναι από σχολή.

Την σύμβαση μεταξύ Δήμου Χανίων και αναδόχου ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ενώ προβληματισμός επικρατεί για τα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα (ναυαγοσώστες, τουαλέτες, καθαριότητα) που επωμίζεται ο Δήμος για την διαχείριση των παραλιών, την ώρα που τα έσοδά του διαρκώς συρρικνώνονται λόγω της μεταβίβασης στην κτηματική υπηρεσία της αρμοδιότητας διενέργειας των δημοπρασιών.

zarpanews.gr

7 thoughts on “Δήμος Χανίων | «Αλμυρή» και «τσουχτερή» η ναυαγοσωστική κάλυψη… Δείτε πόσα θα πληρώσουμε

  1. αντι να γκρινιαζεις για τις λακουβες στους δρομους και την ελλειψη πεζοδρομιων που αιωνιως ταλανιζει με κινδυνους ζωης και θανατου, καθεσαι και μιζεριαζεις για τις 15 θεσεις ναυγοσωστων που θα σωσουν ζωες απο τις τοσες που χανονται καθε καλοκαιρι στις θαλασσες μας. Ελλαδαραααααααα
    Εχεις κατσει ποτε σε πυργο ναυαγοσωστη μεσ στη νταλα και να εχεις υπο την ευθυνη σου τοσες ζωες; αντε απο κει…

  2. Μισό εκατομμύριο ευρώ για 15 θέσεις ναυαγοσωστών?? Σαν πολλά δεν είναι φίλη μου «χανιωτισσα»??? Προσεχτε μερικοί και μερικές γιατί καρφωνεστε μόνοι σας…

  3. 500.000 για 25 θέσεις για 4 μήνες με 7 μέρες κάλυψη βγαίνει στα 3500 ο μήνας. Δε νομίζω ότι παίρνει τόσα ο ναυαγωσωστης που κάθεται στον ήλιο….

  4. 900 στο χερι παιρνει το πολυ, με 7 στα 7, αλλα 300 το πολυ να ειναι το κοστος των ενσημων μας κανει 1200. Αρα 2300Χ25X4= 230.000 ευρω τα παιρνει καποιος αλλος, ποιος? οχι και ασχημα για 4 μηνες καθησιο, ετσι??

  5. ρε ζωα ξερεται ποσοι πνιγονται καθε χρονο στις παραλιες μας και ιδιαιτερα στο σταλο….πως τολματε να μιλατε για τους ναυαγοσωστες που εχουν νταλα τον ηλιο πανω απο το κεφαλι τους 7 ωρες με ευθυνη τοσους λυόμενον. οι ναυαγοσωστες περνουν το πολυ 800 ευρω ο ενας τιι μαλακιες γραφεται οτι πληρωνοι ο κοσμος 469 χιλιαρικα…γιατι δεν ασχοολειστε με το δημοσιο που μερνουν τοσο χρηματα απο εμας και δεν προσφερουν τιποτα και ασχοληστε με τους 25 ναυαγοσωστες….γαιδουρια

    1. Κανονικός ναυαγοσώστης

      Έβαν αγόρι μου δεν το κατάλαβες το άρθρο, ξαναδιάβασέ το αργά μπας και το καταλάβεις…

      1. Ναι αγόρι μου το διάβασα μια χαρα….εσυ τι καταλαβες να μας πεις…πως τολμάνε να μιλανε για χρήματα όσο προκειτε για ανθρώπινες ζωές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook