Δήλωση – έκπληξη από Σταθάκη | «Μόνο το 5% του χρέους είναι επαχθές»

δήλωση-έκπληξη-από-σταθάκη-μόνο-το-5-10595

STATHAKIS 1Δήλωση έκπληξη από τον Γιώργο Σταθάκη και δη στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο». Το 95% του χρέους δεν μπορεί να διαγραφεί

«Η ευτυχία περνάει από το ευρώ». Αυτό δήλωσε ευθαρσώς ο ένας από τους επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης.

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι μόνο το 5% του δημόσιου χρέους είναι επαχθές ενώ όλο το υπόλοιπο είναι παραδοσιακό και πρέπει να αποπληρωθεί, ασχέτως το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά. Είτε για τρύπες στον προϋπολογισμό, στους Ολυμπιακούς, οπουδήποτε. Αντίθετα, το επαχθές χρέος αναλογεί στα εξοπλιστικά.

Συγχρόνως επισήμανε ότι σήμερα η ευτυχία περνάει μόνο μέσα από το ευρώ.

Εντούτοις προειδοποίησε πως το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να βρεθούν μέθοδοι ελάφρυνσής του. Ανέφερε μάλιστα παραδείγματα, όπως να μην πληρώνονται τοκοχρεολύσια ώσπου να επιστρέψει η χώρα σε ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που θα προκαλέσει απομείωσή του έως και το 40%.

«Αυτή η κατάσταση καθιστά το χρέος μη βιώσιμο γιατί από τώρα μέχρι το 2020 αυτά το 9 δις πρέπει να προκύπτουν από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και από ιδιωτικοποιήσεις κάτι που είναι αδύνατο για την Ελλάδα και δεν έχει συμβεί ξανά και ιστορικά. Επίσης η μακρά αυτή περίοδος πρέπει να περιλαμβάνει και χρηματοδοτικούς πόρους για την ανάκαμψη της οικονομίας που υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να βρεθούν».

Για το αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιηθεί στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι οι πολιτικές δεν είναι στατικές.

Πηγή: news247.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook