Δέσποινα Λημνιωτάκη: «Να εκλεγούν ευρωβουλετές από όλες τις Περιφέρειες» | Ηχητικό

δέσποινα-λημνιωτάκη-να-εκλεγούν-ευρ-147050

limniotaki (1)Με καταγωγή από το Ηράκλειο, η ψυχολόγος κα Δέσποινα Λημνιωτάκη που «κατεβαίνει» στον «στίβο» της Ευρωβουλής με τις «Γέφυρες», βρέθηκε το πρωί στο studio του SUPER FM και μίλησε για την απόφασή της ασχοληθεί με τα κοινά, για το διακύβευμα των εκλογών αλλά και την ψυχολογία των Ελλήνων σήμερα.

Στην ερώτηση «γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος;» η κα Λημνιωτάκη, τόνισε: «Πρεσβεύουμε το αυτονόητο θέλουμε να πιστεύουμε, την κοινή λογική, δηλαδή είμαστε δίπλα στη μεσαία τάξη, η οποία πρέπει να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της γι αυτό και χρειάζεται ξερίζωμα του ήδη υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και δημιουργία ξανά.

Το σημαντικό είναι ότι μας ενδιαφέρει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις να ξαναπάρουν πνοή να μπορέσουν να δουλέψουν και να λειτουργήσουν ελεύθερα χωρίς το βάρος της φορολογίας και χωρίς το φορομπηχτικό σύστημα το οποίο μας έχει εξαντλήσει και μας έχει κάνει να έχουμε πολλή περισσότερη ανεργία από αυτή που στατιστικά παρουσιάζεται».

Σχετικά με την απόφασή της για συμμετοχή στα κοινά, είπε: 

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, κι εγώ προέρχομαι από τους ανθρώπους που έχουν κάνει εθελοντισμό, αλλά ο εθελοντισμός πιάνει κάποια στιγμή ταβάνι και χρειάζεται να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο και να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι και να συμμετέχουμε σε ομάδες οι οποίες μπορούν να φέρουν τις αλλαγές που χρειάζονται έτσι ώστε να επωφεληθούμε όλοι μαζί. Ξεκίνησα λοιπόν ως εθελόντρια, ξεκίνησα δουλεύοντας με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και θεώρησα ότι μόνο όταν μπορούμε να ενταχθούμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και όχι να δουλέψουμε με μπαλώματα η Ελλάδα μας θα μπορέσει να ξαναγίνει δυνατή.

Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι σε επίπεδο ψηφοδελτίου αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά. Μέσα μου γεννήθηκε η απόφαση αυτή και η επιθυμία από το 2012 όταν πια θεώρησα ότι είχαμε πιάσει πάτο και ο καθένας από εμάς έπρεπε να κοιτάξει να αναλογιστεί τις δικές του προσωπικές ευθύνες».

Η ίδια, αναφέρθηκε στην διακαναλική συνέντευξη Τζήμερου – Σκυλακάκη, τονίζοντας ότι «χρησιμοποίησαν ένα πολύ παραστατικό τρόπο, πάλι για να πουν το αυτονόητο, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, ότι τα μεγάλα χρέη τα έχουν δημιουργήσει τα ίδια τα κόμματα και ο υπερδανεισμός και τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και συνεχίζουν με διάφορα τερτίπια να δανείζονται, να παίρνουν χρήματα τα οποία βέβαια ποιος θα τα ξεπληρώσει και σε ποιου τις πλάτες θα δουλέψει όλο αυτό το σύστημα, στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Τέλος και δεδομένου του επαγγέλματός της, η Κρητικιά υποψήφια,αναγνώρισε  στην ψυχολογία των Ελλήνων χαρακτηριστικά της ψυχολογίας ανθρώπων που έχουν βιώσει μια μεγάλη απώλεια.

«Στην ψυχολογία γνωρίζουμε ότι ο φοβισμένος κόσμος συνεχώς τροφοδοτείται με προπαγάνδα, ποιος φταίει, ο άλλος φταίει, εγώ φταίω, μπερδεύεται τόσο πολύ που συρρικνώνεται στον πυρήνα του και τελικά αποφασίζει να ψηφίσει τους ίδιους και τους ίδιους επειδή δεν μπορεί ούτε να ριψοκινδυνεύσει από τη μία πλευρά, αλλά από την άλλη δεν αντέχει την έννοια του άγνωστου που στην πραγματικότητα δεν είναι άγνωστο άλλα πολύ οικείο, εν πάση  περίπτωση καλύτερα αυτόν που γνωρίζω παρά κάποιον που δεν γνωρίζω ακριβώς τι θα μου ξημερώσει», είπε και διαπίστωσε ότι «δυστυχώς είμαστε πολύ περιορισμένοι, ακολουθούν την πεπατημένη, την πολιτική του μίσους και του φόβου.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ευχή της αυτήν την Κυριακή να προκύψουν νέα άτομα, φρέσκα πρόσωπα που έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, από μόνο του θα είναι ένα βήμα προόδου.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook