Γυναίκα αφαίρεσε το στήθος της και της πήραν την επιμέλεια των υιοθετημένων παιδιών της

γυναίκα-αφαίρεσε-το-στήθος-της-και-της-651799

Αρνητική ήταν η απόφαση ρωσικού δικαστηρίου στο αίτημα μιας γυναίκας που αφαίρεσε το στήθος της να συνεχίσει να φροντίζει τους δύο υιοθετημένους γιους της, επειδή, όπως κρίνει το δικαστήριο, πλέον θεωρεί τον εαυτό της άνδρα.

Η υπόθεση της Yulia Savinovskikh επηρεάζει και τη ζωή των δύο αγοριών, που πάσχουν από διανοητική καθυστέρηση, η φροντίδα των οποίων αφαιρέθηκε από τη γυναίκα τον περασμένο Αύγουστο.

521wa31h

Εκείνη έκανε έφεση αλλά το δικαστήριο έκρινε πως τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ εκείνη επιμένει πως η ίδια παραμένει γυναίκα.

Εξηγεί πως υποβλήθηκε στη χειρουργική επέμβαση επειδή το στήθος της ήταν πολύ μεγάλο και της προκαλούσε προβλήματα υγείας. Πριν μπει στο χειρουργείο, είχε ξεκινήσει ένα μπλογκ, στο οποίο έγραφε περί μετάβασης φύλου. Ωστόσο η ίδια επιμένει πως ήταν απλώς ένας τρόπος για να προετοιμαστεί ψυχολογικά για την επέμβαση.

Ο δικηγόρος της Savinovskikh Alexei Bushmakov προανήγγειλε την κατάθεση νέας έφεσης και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εάν χρειαστεί.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Savinovskikh αναγνωρίζει πως αφαίρεσε το στήθος της και πως έγραφε στο μπλογκ παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως άνδρα. Συνεχίζει όμως: «Δεν είχα καμία πρόθεση να υποβληθώ σε επέμβαση ανάπτυξης πέους, ούτε ορμονοθεραπεία, ούτε να αλλάξω το φύλο μου στο διαβατήριό μου». «Τα παιδιά μου με αποκαλούν μαμά» πρόσθεσε.

Η Savinovskikh είναι η βιολογική μητέρα τριών μεγαλύτερων παιδιών και ο σύζυγός της τη στηρίζει στην προσπάθεια να επιστρέψουν στο σπίτι, όπου ζούσαν με την οικογένειά τους για χρόνια, και τα δύο μικρότερα αγόρια.

Όπως σημειώνει το BBC, στη Ρωσία είναι έντονη η προκατάληψη κατά των διεμφυλικών και τον ομοφυλόφιλων.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook