Γυναίκα από το Τέξας υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη γνάθο και ξύπνησε έχοντας βρετανική προφορά!

γυναίκα-από-το-τέξας-υποβλήθηκε-σε-εγχ-387923

Η Λίσα Αλαμία από το Τέξας υπεβλήθη σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση γνάθου. Αν και η εγχείρηση πήγε πολύ καλά η Λίσα ξύπνησε έχοντας βρετανική προφορά.

Μπορεί ο θεράπων γιατρός να την διαβεβαίωσε πως η κατάσταση της θα βελτιωνόταν με τον καιρό η ίδια συνέχισε να μιλάει λες και ήταν γέννημα θρέμμα του Ηνωμένου Βασιλείου με τα παιδιά της να την κοιτάνε με απορία.

Η επίσκεψη στο Methodist Sugar Land Neurology Associates στο Χιούστον και στον νευρολόγο Τόμπι Γιάλθο της έλυσε την απορία. Η διάγνωση του γιατρού ήταν FAS δηλαδή Σύνδρομο Ξένης Προφοράς. Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση η οποία από τότε που ανακαλύφθηκε το 1907 από τον νευρολόγο Πιερ Μαρί έχει εμφανιστεί μόνο σε άλλες 100 περιπτώσεις.

«Το περιστατικό αυτό είναι συναρπαστικό, πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση. Οι περισσότεροι νευρολόγοι μπορεί να μη πετύχουν ποτέ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους ασθενή με το σύνδρομο FAS» δήλωσε ο Γιάλθο μιλώντας στο Business Insider.

Συνήθως, οι ασθενείς αναπτύσσουν FAS μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μετά από μια τραυματική βλάβη στον εγκέφαλο. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Γιάλθο η μαγνητική τομογραφία της Αλαμία ήταν «καθαρή» και η ασθενής απόλυτα υγίης.

Δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια θεραπεία για την FAS με το σύνδρομο να διαρκεί από μήνες μέχρι και χρόνια με την Αλαμία να υποβάλλεται σε λογοθεραπεία σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τη δική της φωνή.

Πηγή: Business Insider

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook