«Γουρούνια να φύγετε… »: Απειλούσαν ιδιοκτήτες ελληνικού εστιατορίου στο Μόναχο | Η απίστευτη αντίδραση των γειτόνων

γουρούνια-να-φύγετε-απειλούσαν-ιδ-227923

athos1«Γουρούνια, να φύγετε…»! Αυτή ήταν μία από τις υβριστικές φράσεις που άκουσαν σε ανώνυμο τηλεφώνημα οι ιδιοκτήτες ενός ελληνικού εστιατορίου στο Μόναχο, οι οποίοι βρήκαν ένα απίστευτο κύμα συμπαράστασης από Γερμανούς, που σχημάτισαν ασπίδα, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης.

Το εστιατόριο «Άθως» λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στο Κίρχσέεον, μια μικρή πόλη 35 χλμ. έξω από το Μόναχο. Τον τελευταίο καιρό, οι ιδιοκτήτες του, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, δέχονται απειλές από αγνώστους, που τηλεφωνούν και τους βρίζουν.

athos2Η ιδιοκτήτρια, Έλσα Αθανασίου, μίλησε για το περιστατικό με μια φίλη της, την Ναντίν Κάμπερλεν, η οποία ασχολείται με τα κοινά του Δήμου και αμέσως σήμανε… συναγερμός! Δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης γράφτηκαν στα social media, ενώ το επιστέγασμα ήρθε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης: περίπου 100 κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος, έσπευσαν στο εστιατόριο και σχημάτισαν «ασπίδα προστασίας», δείχνοντας στους ανώνυμους ξεροκέφαλους ότι στηρίζουν τους Έλληνες ιδιοκτήτες.

athos3«Έχουμε την αγάπη του κόσμου που μαζεύτηκε αυθόρμητα, ήρθε να μας στηρίξει. Δεν υπάρχει μόνο η γκρίζα πλευρά. Φοβάμαι ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, δεν θα υπήρχε παρόμοια συμπαράσταση…», δηλώνει η κα. Αθανασίου και συνεχίζει: «το κλίμα είναι άσχημο και βοηθούν σ’ αυτό και τα ΜΜΕ. Ομως με σιγουριά μπορώ να πω ότι πολλοί είναι οι Γερμανοί που συμπονούν και καταλαβαίνουν τους φτωχούς Ελληνες. Από κάποιους υπάρχει απροθυμία να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λόγω αντιγερμανικού κλίματος. Ελπίζω να μη χειροτερέψουν τα πράγματα… Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν βοηθάει να στρέφεται ένα κράτος εναντίον του άλλου, να οξύνονται τα πνεύματα, εμείς οι Ελληνες να σκύψουμε τα κεφάλια μας και να δουλέψουμε περισσότερο».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, στις αρχές του μήνα, ρατσιστική επίθεση δέχθηκε και ένα άλλο ελληνικό εστιατόριο, το «Πλάτων», στο Ντίσελντορφ.

star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook