Γιώργος Παπανδρέου: «Την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή» | Photos

γιώργος-παπανδρέου-την-κυριακή-θα-δο-199977

«Η Αθήνα μίλησε». Με αυτά τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου άλλοτε, ξεκίνησε την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο Γιώργος Παπανδρέου, ανταποδίδοντας έτσι την θέρμη που έλαβε από το πλήθος κόσμου που συνέρρευσε για να τον ακούσει.

papandreou_kinima«Στις 25, φέρνουμε τις αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο! Αξίες και παραδόσεις που ενέπνευσαν γενιές και κινήματα. Και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει! Την Κυριακή. Εκεί θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή!» , είπε ο πρώην πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι μόνο η παρουσία του Κινήματος στην Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο.

Τονίζοντας από την εμπειρία του άλλωστε ότι το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες, ευρύτερες συναινέσεις, ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση ότι μιλάει για ένα προοδευτικό πλαίσιο και μόνο, αποκλείοντας κάθε συνεργασία με τη Δεξιά. «Εμείς δεν θα γίνουμε «πατερίτσα» και παρακολούθημα κανενός, για μερικές καρέκλες και οφίτσια! Και σίγουρα όχι ουραγός μιας δεξιάς πολιτικής και κυβέρνησης», είπε.

giorgos bΟ πρόεδρος του Κινήματος επανέλαβε ότι πρότεινε προς όλους «το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για το χρέος και το πρόγραμμα προσαρμογής, η λύση για να μπει οριστικό τέλος στην λιτότητα και την ανασφάλεια,

να βασίζεται σε ένα δικό μας Ελληνικό Σχέδιο με βαθιές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, και να έχει τη γνώμη και την απόφαση του Ελληνικού λαού», επαναφέροντας την πρότασή του για δημοψήφισμα.

«Ρωτώ και θα ρωτώ συνέχεια τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώ τις ηγεσίες και των άλλων κομμάτων: Να μας πουν ξεκάθαρα – ναι ή όχι στο δημοψήφισμα; Γιατί φοβούνται τον Ελληνικό λαό; Οι πολίτες ζητούν σε συντριπτικό ποσοστό να τους εμπιστευτούμε! Γιατί τους φοβούνται τα άλλα κόμματα; Θα θέσουν την όποια συμφωνία με τους εταίρους μας στην κρίση του λαού; ‘Η θα θέλουν απλώς λευκή επιταγή;», ρώτησε προς πάσα κατεύθυνση ο Γιώργος Παπανδρέου, επιμένοντας ότι «οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα».

gap

ypopsifioiΣτην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές για το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «υπερασπιστήκαμε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες τις επιλογές και το έργο της κυβέρνησης 2009-2011, όσο δεν το έκανε ποτέ η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυόμιση χρόνια τώρα!». Τόνισε άλλωστε, ότι «εμείς δεν ντρεπόμαστε», καλώντας τους παρευρισκόμενους να μην αφήσουν κανέναν να ρίχνει λάσπη στο εξής.

giorgosΥπερασπίστηκε την άποψή του ότι «λεφτά υπάρχουν αν αλλάξουμε τις δομές, λεφτά υπάρχουν αν υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, λεφτά υπάρχουν αν φτιάξουμε ένα διαφανές δημόσιο που υπηρετεί τον πολίτη, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, την οικογένεια και όχι τα διάφορα ισχυρά συμφέροντα»…

xeirokritma

kinima

Υποστηρίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει πρώτη να δίνει το παράδειγμα οριστικής ρήξης με την πελατειακή νοοτροπία, την ατιμωρησία, τη διαφθορά και την κουλτούρα της ήσσονος προσπάθειας, ή τους εναγκαλισμούς με κατεστημένα και παρασιτικά συμφέροντα, τόνισε πάντως ότι η πραγματική αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει πράξη από κάποια «πεφωτισμένη ηγεσία», αλλά μόνον εφόσον γίνει υπόθεση όλων.

pap

brostino

kosmos

matrix24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook