Γιόρτασαν το περιβάλλον στον Δημοτικό Κήπο Χανίων | Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις βραβεύσεις μικρών και μεγάλων

γιόρτασαν-το-περιβάλλον-στον-δημοτικ-698803

«Άνθισε» χθες το βράδυ ο χώρος του θερινού κινηματογράφου «Κήπος» στα Χανιά, όπου φιλοξενήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

Δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους σε δενδροφυτεύσεις και οικολογικές δράσεις ενώ δόθηκαν και τα βραβεία όσων ξεχώρισαν στον διαγωνισμό για τον καλύτερο κήπο και το καλύτερο μπαλκόνι. 

Όλοι οι συμμετέχοντες, έλαβαν από μια διπλαδένια, μια πάνινη οικολογική τσάντα του Δήμου Χανίων και ένα κουπόνι για αγορά φυτοχώματος 50 λίτρων.

Η φετινή γιορτή που ήταν αφιερωμένη στη μείωση της χρήσης πλαστικού, άνοιξε με καλωσόρισμα της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Γεωργίας Αποστολάκη Σαρικάκη.Ταυτόχρονα από την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού Κήπου Χανίων, η ετήσια έκθεση εικαστικής δημιουργίας μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών με θέμα την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Στην πρόληψη ελαχιστοποίηση επαναχρησιμοποίηση στερεών αποβλήτων, αναφέρθηκε στην ομιλία του, ο διευθυντής του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης Χανίων, της ΔΕΔΙΣΑ,  Κώστας Πατεράκης.

Ακολούθησε σύντομη συναυλία από το συγκρότημα «εναλλασσόμενη τάση» ενώ για την «Ρύπανση από τα πλαστικά» μίλησε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Γιδαράκος, με αναφορές στην σημερινή πραγματικότητα και τις πιθανές λύσεις.

Βραβεία και έπαινοι

Στο τέλος έγινε η βράβευση των διακριθέντων στο διαγωνισμό για το καλύτερο μπαλκόνι και για τον καλύτερο κήπο και των εθελοντών για τη συμμετοχή τους σε δεντροφυτεύσεις, σε καθαρισμούς και γενικότερα σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες του Δήμου Χανίων.

Τα σχολεία που βραβεύτηκαν  ως οικολογικά:

Ζ’ Παιδικός σταθμός δήμου Χανίων, Παιδικός σταθμός Ν. Κυδωνίας, Ε΄ Παιδικός σταθμός και Α΄Βρεφονηπιακός.

2ο Οικολογικό Νηπιαγωγείο Χανίων, 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Κυδωνίας, 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Χανίων, 12ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 18ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 26ο Νηοιαγωγείο Χανίων, 1ο Νηπιαγωγείο Αρωνίου, 3ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, 5ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών,1ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών

3ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, 7ο Δημοτικό Χανίων, 11ο Δημοτικό Χανίων,1ο Δημοτικό Σούδας, 2ο Δημοτικό Σούδας, 1ο Γυμνάσιο Χανίων,Γυμνάσιο Ν. Κυδωνίας, Γυμνάσιο Σούδας, 2ο Λύκειο Χανίων, 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, Λύκειο Σούδας, Νεολαία Κυττάρου Χαλέπας.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook