Γιούνκερ: Η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της αλλά και η Ευρωζώνη τους Έλληνες

γιούνκερ-η-ελλάδα-να-σεβαστεί-τις-δεσμ-225752

europiΗ ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, αλλά και η Ευρωζώνη οφείλει να σεβαστεί τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέρχονται μία πολύ δύσκολη περίοδο και βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ντελόρ ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο ενός Grexit, καθώς επιθυμεί να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρωζώνης, ενώ αποκάλυψε ότι το εν λόγω θέμα έχει συζητηθεί δύο φορές – στο β’ εξάμηνο του 2011 και στο α’ εξάμηνο του 2012 – όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος του Eurogroup.

Και τότε ο κ. Γιούνκερ είχε φροντίσει να αντισταθεί – όπως τόνισε – σε όσους τάσσονταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι που θα κάνει και τώρα εάν χρειαστεί.

Προσέθεσε ότι η τρέχουσα κρίση δεν είναι διμερές θέμα Ελλάδας-Γερμανίας, Γερμανίας – Κομισιόν ή Ελλάδας-Ένωσης και ότι αυτό στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι είναι η τεράστια κρίση την οποία αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

«Η Ελλάδα, σαφώς, θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, γιατί δεν έχουμε μία δημοκρατία στην Ευρωζώνη αλλά 19 δημοκρατίες που σέβονται η μία την άλλη. Δεν αποδέχομαι ότι οι 18 δημοκρατίες είναι ενάντια στην Ελλάδα και πιστεύω ότι το αδιαίρετο της Ευρωζώνης δεν θα πρέπει να διασπαστεί».

Ερωτηθείς σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα και το θέμα της ανάγκης ρευστότητας που φαίνεται ότι του έθεσε, ο κ. Γιουνκέρ απέφυγε να απαντήσει τονίζοντας ότι δεν είναι το κατάλληλο μέρος να μιλήσουμε για τέτοια θέματα.

Πηγή: .newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook