Γιορτές Ρόκκας 2018: Ένα ολόκληρο χωριό, η Κερά, γίνεται θεατρική σκηνή

γιορτές-ρόκκας-2018-ένα-ολόκληρο-χωριό-η-κ-724361

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, 15 ομάδες καλλιτεχνών της Κρήτης μετατρέπουν, από τις 19:00 μέχρι και τις 00:00, ένα χωριό σε χώρο θεάτρου, κάνοντας κάθε δρόμο, αυλή και ανοιχτό χώρο, μέρος ενός μεγάλου σκηνικού και το χωριό Κερά, μια Σκηνή.

Ερμηνείες αποσπασμάτων γνωστών ελληνικών θεατρικών έργων και κείμενων, μικρής διάρκειας, που πραγματεύονται τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας από τον 17ο αι. έως και σήμερα, ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζονται μέχρι τα μεσάνυχτα σε έναν κύκλο ροής με επαναλήψεις. Ο θεατής οποιαδήποτε ώρα μπει στο χωριό, έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια του χάρτη να ανακαλύψει τους σταθμούς και να παρακολουθήσει θέατρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Κερά μια Σκηνή, θα φιλοξενηθούν ειδικά σχεδιασμένες δράσεις θεάτρου για παιδιά, με παιχνίδια γνωριμίας, αφήγηση παραμυθιών και κατασκευές, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 18:00 το απόγευμα και θα διαρκέσουν έως τις 21:00.

Tο κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει το σύνολο των δράσεων με γενική είσοδο 7 ευρώ και δωρεάν είσοδο για τα παιδιά κάτω των 10 ετών.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το χωριό από τις 17:30.

Κείμενα για τον έρωτα, το θάνατο, τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες αλλά και τις μικρές και μεγάλες δυσκολίες της ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα του τότε και του τώρα.

Ερμηνείες μικρής διάρκειας, αποσπάσματα θεατρικών έργων, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο για όλες τις ηλικίες και χορός, δημιουργούν  θεατρική τελετουργία που φέρνει τον θεατή σε επαφή με τις απαρχές της θέασης και της δραματουργίας, μετατρέποντας το χωριό σε ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμικής διάστασης. Οι ιστορίες του Θεάτρου μπλέκονται με τις ιστορίες του χωριού, των κατοίκων και την ιστορία του κάθε επισκέπτη-θεατή. Έτσι το Θέατρο γίνεται ένα παιχνίδι που αλλάζει τα συμβατικά κάδρα θέασης και κάνει την Τέχνη βίωμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook