Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ… και στην Υγεία

για-όλα-φταίει-το-πασοκ-και-στην-υγεία-525598

Πώς ο «κλήρος της Υγείας» στη ΝΔ έπεσε στον Φωτήλα και όχι στον Οικονόμου;

Μπορεί η τιμωρία της Κατερίνας Παπακώστα μέσω της καρατόμησής της από τη θέση της αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, να ήταν συμβολική, άλλο τόσο συμβολική όμως ήταν και η τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα και όχι κάποιου άλλου, στη θέση αυτή και κυρίως στην Εξεταστική που θα ερευνήσει τα πεπραγμένα στην Υγεία.

Πώς και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δώσει χρίσμα ένα τόσο νεόκοπο στέλεχος του κόμματος, το οποίο μετρά μόλις ένα μήνα στη «γαλάζια αγκαλιά»; Ακόμα, πώς γίνεται να παραγκωνιστεί ο -επίσης από μεταγραφή- αρμόδιος για θέματα Υγείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου και να μην βρίσκεται στις προτάσεις της ΝΔ για την Εξεταστική;

Το παρασκήνιο πίσω από την κίνηση αυτή του επικεφαλής της ΝΔ, είναι έντονο και παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι με την κίνηση αυτή ο Βασίλης Οικονόμου παρουσιάζεται είτε προστατευμένος, είτε «ριγμένος», εξαρτάται τη… ματιά που θα το εξετάσει κανείς.

Ο λόγος λοιπόν που ο κ. Οικονόμου δεν τοποθετήθηκε στην Εξεταστική είναι γιατί στρατηγικός σχεδιασμός της ΝΔ για την Εξεταστική στην Υγεία είναι να τα ρίξει όλα στο ΠΑΣΟΚ και να αφήσει εκτός «κάδρου» τους δικούς της υπουργούς (Γεωργιάδη, Βορίδη).

Κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να γίνει με τον Βασίλη Οικονόμου εμπλεγμένο, καθώς πρόκειται για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που… έλυνε και έδενε επί «πράσινων» ημερών και έτσι λοιπόν είτε για λόγους προστασίας του, είτε για να φανεί η… αθωότητα της ΝΔ στη διακυβέρνησή της, ο κλήρος έπεσε στον νεόκοπο πρόθυμο Φωτήλα.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook