Γιατί πρέπει να διαγράφουμε τους πρώην συντρόφους από το facebook

γιατί-πρέπει-να-διαγράφουμε-τους-πρώη-706814

Μπορεί να χωρίσατε και να τραβήξατε ξεχωριστούς δρόμους στη ζωή σας, αλλά δεν θέλεις να διαγράψεις τον/ την πρώην σου από τη λίστα των φίλων σου στο Facebook. Ο χωρισμός σας ήταν ήρεμος, ώριμος και φιλικός, οπότε δεν έχετε και τίποτα να χωρίσετε πλέον μεταξύ σας, άρα κρατάτε τυπικές σχέσεις.

Ωστόσο, το να παραμένετε φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βλέπετε την καθημερινότητα ο ένας του άλλου κρύβει κινδύνους που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Όπως αποκαλύπτει η μελέτη «Cyberpsychology, Behavior and Social Networking» φαίνεται πως το να συνεχίσετε να είστε φίλοι δεν κάνει καλό στην υγεία σου.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της έρευνας ρωτήθηκαν 400 άτομα σχετικά με το πόσο συχνά επισκέπτονται το κοινωνικό προφίλ του πρώην συντρόφου τους στο Facebook.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως οι περισσότεροι δεν είχαν ουσιαστικά ξεχάσει το χωρισμό τους, συνεχίζοντας στη ζωή τους. Πολλοί επίσης, θα ήθελαν να συνευρεθούν ξανά μαζί με τον πρώην σύντροφό τους, ενώ λιγότεροι είχαν κάνει όντως το επόμενο βήμα, προχωρώντας στη μετέπειτα ζωή τους, ανακαλύπτοντας νέα ενδιαφέροντα και καινούριες ευκαιρίες.

Φυσικά αν εξακολουθείς να τρέφεις αισθήματα για τον πρώην του, σίγουρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ο καταλληλότερος φίλος για να συμβουλευτείς. Έτσι, θα σε βάζει σε ένα διαρκή πειρασμό να παρακολουθείς ανελλιπώς πως είναι η ζωή του μετά το τέλος της σχέσης σας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook